Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Callum Ilott zet de eerste Formule 2-race van 2020 op zijn naam + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 4 juli 2020 19:20 • Print artikel

SPIELBERG - Callum Ilott heeft de eerste Formule 2-race van het seizoen gewonnen. De Britse coureur kwam op het circuit van Spielberg in Oostenrijk met een voorsprong van acht seconden over de finish. Marcus Armstrong kwam als tweede over de finish. Daar moest Armstrong flink voor knokken. Hij lag aan het einde van de race steeds onder druk van Robert Schwartzman, maar hij bleef Schwartzman nipt voor.

Callum Ilott

Guanyu Zhou startte van pole en moest die plek meteen flink verdedigen. Ilott had een superstart en wist gelijk de leiding van Zhou over te pakken. Dit duurde echter maar kort, want Zhou pakte de eerste plek meteen terug.

Felipe Drugovich startte als tweede, maar verloor meteen twee plaatsen. Eerst kwam Ilott hem voorbij en al snel wist Mick Schumacher de derde plek over te pakken. Zhou, Ilott en Schumacher zaten dicht bij elkaar tot de pitstops. Zhou was de eerste die naar binnen dook, maar de stop van Ilott was beter. Ilott kon hierdoor de leiding kort overnemen, maar werd al gauw weer ingehaald door Zhou.

Schumacher was de volgende die de pit in ging en wist voor Zhou en Ilott weer de baan op te komen, maar hij moest die plaatsen gauw weer inleveren aan Zhou en Ilott. Zhou ging op dat moment aan de leiding, maar hij verloor heel veel plaatsen door een technisch probleem. Hij verloor in een keer veel snelheid en moest naar de pit toe.

Artem Markelov moest zijn auto langs de baan stilzetten en dat zorgde voor een safety car-situatie. In rondje 30 kon er weer verder gereden worden. Schumacher probeerde na de herstart de aanval in te zetten op Ilott, maar dit lukte niet helemaal. Hij schoot van de baan af en viel ver terug. Ilott reed weg van het veld en finishte als eerste. Marcus Armstrong kwam als tweede over de finish en Robert Schwartzman finishte als derde.

Uitslag Formule 2, race 1, Oostenrijk

1 Callum Ilott UNI-Virtuosi Racing 40 Laps
2 Marcus Armstrong ART Grand Prix +8.8
3 Robert Shwartzman Prema Racing +9.2
4 Christian Lundgaard ART Grand Prix +10.8
5 Dan Ticktum DAMS +11.2
6 Giuliano Alesi BWT HWA Racelab +12.8
7 Louis Deletraz Charouz Racing +16.2
8 Felipe Drugovich MP Motorsport +17.0
9 Nobuharu Matsushita MP Motorsport +17.0
10 Roy Nissany Trident +19.5
11 Mick Schumacher Prema Racing +20.0
12 Jehan Daruvala Carlin +22.0
13 Pedro Piquet Charouz Racing +24.9
14 Nikita Mazepin Hitech Grand Prix +25.8
15 Jack Aitken Campos Racing +30.1
16 Guilherme Samaia Campos Racing +53.9
17 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing +1 Lap
18 Yuki Tsunoda Carlin +1 Lap
19 Artem Markelov BWT HWA Racelab DNF
20 Sean Gelael DAMS DNF
21 Marino Sato Trident DNF
22 Luca Ghiotto Hitech Grand Prix DNF

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS