Karting • CIK-FIA

Bruno Mulders vanaf heden in actie voor het Kart Republic-team van Dino Chiesa: "Next level"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2022 10:45

Bruno Mulders komt vanaf heden uit voor het fabrieksteam van Kart Republic. De 14-jarige coureur uit Bosch en Duin zal dit seizoen met een KR-chassis en IAME-motor voor het team van Dino Chiesa aan alle grote wedstrijden van het CIK-FIA deelnemen. Dat is voor Bruno dit weekend al begonnen met deelname aan de Champions of the Future in Portugal.

Kart Republic Dino Chiesa Bruno Mulders en Rickard Kaell

Na zijn succesvolle seizoen in 2021, waar de beloftevolle karter onder andere Nederlands kampioen werd in de Rotax Max Junior, de BNL Golden Trophy in Genk won en zich bij de beste drie in de Rotax Max Euro Challenge nestelde, maakt Bruno nu dan een grote stap naar de topklasse OK.

“We doen mee aan alle FIA EK en WK-races en ook aan de Champions of the future, plus een aantal WSK-wedstrijden tot en met september. Dino Chiesa heeft het tip-top voor elkaar. Alles is professioneel, je merkt aan alles dat het next level is”, legt vader Michiel Mulders uit. “Er was een rijder weggegaan, en toen kon Bruno dit vacante plekje innemen. Ze hebben niet oneindig plek. Ze hebben een goed management systeem opgebouwd zodat iedereen de volledige support en aandacht krijgt. Rickard Kaell bemoeit zich met Bruno en in Jean Pierre heeft hij een topmonteur”, aldus Michiel Mulders.

De wedstrijd van de Champions of the Future betekent Bruno’s debuut bij KR Motor Sport SRL tussen de wereldtop. Deze race in Portimao is voornamelijk bedoeld als test voor het naderende Europees kampioenschap dat binnenkort ook op deze baan van wordt gehouden. “Het KR-team van Dino Chiesa is een gerenommeerd team. Ik ben er superblij mee. Het voelt erg goed om bij zo’n team te rijden. Het is supergaaf, ik had het nooit verwacht.”

“Het team heeft 22 rijders. Ze hebben 9 rijders in de OK Junior en 13 OK rijders. Mooi dat rijders als Nakamura daar rijden. Je levelt je aan elkaar omhoog. Voor mij ligt de focus om te leren met de MG banden en alles is als voorbereiding om over twee weken goed aan de start te staan bij het EK.”

Bruno Mulders KR

"Ook nu is er al echt een mooi veld", zei Bruno. "In de eerste sessie moest ik wennen, nieuw circuit, andere banden. De afgelopen dagen ging het prima. Ik heb veel geleerd. Er waren ook wisselende omstandigheden, 1 sessie nat, 1 sessie droog en 3 sessies half nat. Je merkt wel dat het team met zoveel rijders sneller de set-up vindt. Ik heb er veel zin in en hoop vooral veel te leren dit weekend.”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door #Socialdatabase, NA Invest, Nemaco, Holdinga Matthijsen Kraak, Liverbird, en UNN Personeel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS