Karting • GK4 Kartseries

Broertjes Vince en Bruce Ouwens tonen stijgende lijn in de kartsport; Vince pakt zijn eerste beker in de GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2023 16:20

MARIEMBOURG – Allebei racen ze in de GK4 Kart Series en allebei zijn ze vast van plan door te groeien naar de top van hun sport: de broertjes Vince en Bruce Ouwens uit Hellevoetsluis zijn fanatieke karters en tonen een mooie leercurve. Afgelopen weekeinde deden ze in Mariembourg weer veel waardevolle ervaring op. Bruce deed dat in de Formula Honda 9PK Junior-klasse, Vince in de Honda Cadet-klasse. Vince werd zelfs derde en kon de gang maken naar het podium. Het was zijn eerste beker ooit!

Broertjes Vince en Bruce Ouwens

“Mijn eerste beker ooit. Dat voelt heel goed”, zei Vince (9) in de paddock van het Zuid-Belgische circuit. “Ik ben er heel blij mee. Ik was eigenlijk vierde in de finale, maar de nummer drie had een tijdstraf gekregen dus ben ik als derde geklasseerd.”

Overigens was hij nog lang na de race in de veronderstelling dat hij vierde was geworden. “Ik hoorde het pas vlak voor de prijsuitreiking. Dat was een heel leuke verrassing!” En dus mocht hij zijn eerste beker in ontvangst nemen in zijn tweede jaar als wedstrijdrijder. Hij had direct de smaak te pakken. “Ik wil dit jaar zo vaak mogelijk op het podium staan. Het liefst elke race”, zei de leerling van OBS de Houthoeve in Hellevoetsluis.

Inmiddels rijdt hij al drie jaar in karts en het gaat goed getuige zijn stijgende lijn. Hij begon dus op zeer jonge leeftijd. “Ja, ik was zes toen ik begon met karten. Ik ging kiezen welke sport ik wilde doen. Ik koos voor karten omdat het me leuk leek. Ik reed bij KWM in Poeldijk een rondje en vond het rijden en de snelheid erg gaaf.” Maar hoe kwam hij er dan bij om te gaan karten? “Mijn broer zat al op karten. Ik was ook al weleens bij hem gaan kijken en toen ik moest kiezen tussen voetbal of karten, koos ik voor karten.”

Vince Ouwens

Bruce (12), begon zelf toen hij acht jaar oud was. “Omdat mijn ouders me een proefles gaven voor mijn verjaardag”, legde hij uit. “Dat was ook bij KWM in Poeldijk.” Hij had geen broer die al aan karten deed, dus hoe kwam hij erbij deze sport te gaan doen? “We zijn altijd naar autoshows geweest. Dus ik heb het gevoel dat het daar mee te maken heeft.” Zijn moeder: “We hebben altijd alles met racen gekeken.”

Toen Bruce eenmaal achter het stuur zat, was hij gelijk verkocht. “Ik vond mijn eerste lesje harstikke leuk. Tijdens autoshows kon je ook altijd achter het stuur zitten, maar kon je niet gas geven, niet remmen en niet insturen en nu mocht dat met karten allemaal wel. Dat was echt heel leuk!”

Bruce begon vorig jaar te racen op buitenbanen en leerde veel. Dat deed hij in twee klassen tegelijk: in de Mini Parilla-klasse en de Honda Cadet-klasse. “Nu rijd ik alleen nog Formula Honda 9PK. Daar voel ik me meer op thuis dan in de Mini Parilla. Waarom? Geen idee. Het is gewoon fijner. Ik voel me meer één met de kart.”

Bruce Ouwens

Over zijn resultaten in Mariembourg was hij niet helemaal tevreden, bekende de middelbare scholier leerling van PENTA Scala Molenwatering in Spijkenisse. “Ik was elfde. Dat kan beter, maar in vergelijking met vorig jaar ging het een stuk beter. Er zit nog wel veel vooruitgang in denk ik.”

Of hij dit seizoen nog het podium gaat halen? “Ooit wel, zeker weten. Dat moet goed komen!”

Vince en Bruce bedanken hun vader, moeder, opa en oma, Mathieu van Renssen en Berend van de Burg van KWM, PdB Racing, Bastiaan Meurs, Ruud Bakker van Bakker Bouw Solar, Patrick Wenting van de Zijde Wenting Loodgieters- en Installatiebedrijf v.d. Sijde-Wenting, zijn monteur Nick Sprong en iedereen die me altijd steunt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS