Formule 1

Britten staan vol achter Lewis Hamilton: "Lewis had geen straf moeten krijgen"

Uitgegeven door Bart • 19 juli 2021 20:15 • Print artikel

In de beladen strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn er twee kanten van een verhaal. De Verstappen-fans zien de crash in de eerste ronde van de Britse Grand Prix vooral als een zware fout van Hamilton. Zij vinden de straf van 10 seconden veel te licht, zeker omdat Hamilton nog naar de overwinning wist te rijden. De Britse fans vinden het juist goed dat Hamilton een keer spierballen laat zien. F1-journalist Peter Windsor vindt dan ook dat de Mercedes-coureur geen straf had moeten krijgen.

Verstappen Hamilton


In een video op zijn eigen YouTube-kanaal analyseert Windsor de Britse Grand Prix op Silverstone. "Ze waren geweldig met elkaar in gevecht. Een herhaling van Ayrton Senna tegen Alain Prost of Nigel Mansell. Max remt zo laat mogelijk, maar Lewis vocht zich ernaast. Dan moet je elkaar wel een beetje ruimte geven. Ik denk dat Lewis op dat punt al aardig boos was geworden."

Na afloop noemde Hamilton Verstappen de agressiefste van de twee. Windsor is het daar niet mee eens. "Daar moet ik kritisch op hem zijn, want Lewis was de meest agressieve coureur daar. Gezien waar Lewis vandaan komt, en dan zo agressief zijn, dat was een geweldige prestatie van hem. Max dacht waarschijnlijk dat Lewis hem in Copse zeker niet zou inhalen. Daardoor liet hij een gaatje en Lewis dook daarin. Max dacht de deur dicht te houden en richtte zich op de bocht. Misschien heeft hij niet gezien dat Lewis aan de binnenkant zat."

Toch kreeg Hamilton van de stewards een 10 seconden tijdstraf. "Ik denk niet dat Lewis die straf had moeten krijgen. Het was een geweldige openingsronde en daar passen twee auto's naast elkaar. Misschien had Max een wat wijdere lijn moeten kiezen, maar je kunt er echt met twee auto's naast elkaar door de bocht."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS