Formule 1

Briljant slot! Lando Norris passeert Ricciardo, Stroll en Perez in laatste twee ronden: "What a lap"

Uitgegeven door Bart • 13 juli 2020 17:32 • Print artikel

Lando Norris lag bij het ingaan van de 70e van 71 ronde nog op de achtste plaats, maar werd niet veel later als vijfde afgevlagd. De 20-jarige McLaren pakte vorige week in de laatste ronde met de snelste raceronde al de derde plaats af van Lewis Hamilton. Bij de tweede race op de Red Bull Ring verschalkte de Brit achtereenvolgens Daniel Ricciardo, Lance Stroll en de gehavende Sergio Perez. "Dit was een erg goede race van mijn kant, misschien wel mijn beste in de Formule 1 tot nu toe", zei Norris na afloop bij Sky Sports F1.Aanvankelijk leek Norris genoegen te moeten nemen met de achtste plaats, maar na zijn fysieke problemen en een gridstraf was dat zeker niet slecht. Totdat in de slotfase Daniel Ricciardo en Lance Stroll en even verderop Sergio Perez en Alex Albon met elkaar om een positie vochten. Norris profiteerde door eerst Ricciardo te passeren en in de laatste ronde Stroll voorbij te gaan. Omdat Perez in zijn gevecht met Albon zijn voorvleugel beschadigde, kon de McLaren-coureur zelfs nog opschuiven naar P5.

"Natuurlijk had ik geluk dat Stroll en Ricciardo meer met elkaar bezig waren", vertelt Norris. "Maar daar hoopte ik al een beetje op. Ik moest hard remmen in bocht 3 en kon daardoor mooi de slipstream van Stroll gebruiken. Dat was een gave actie. Daarna had ik het geluk dat ik Perez in de laatste bocht nog voorbij kon, maar al met al was dit wel één van mijn beste races in de Formule 1."

Met een derde en een vijfde plaats is Norris uitstekend aan het seizoen begonnen. Vooral in de races manifesteert hij zich beter dan vorig jaar. "De races waren vorig jaar niet mijn sterkste kant. Daar heb ik in de winter hard aan gewerkt", stelt Lando Norris. "Het is mooi om te zien dat dat eruit komt. Dit geeft me veel zelfvertrouwen voor de volgende races."

Lando Norris

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS