Formule 1

Bottas naar Mercedes? "Vernietigde hij Massa niet genoeg voor ons om te zeggen.. "

Valtteri Bottas lijkt de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij het F1-team van Mercedes te worden. Daarmee ziet het er naar uit dat de pupil van het Duitse merk Pascal Wehrlein voorlopig afgeserveerd wordt. Voormalig F1-coureur Gerhard Berger lijkt het geen juiste keuze om in plaats van de Fin de voormalig DTM-kampioen te kiezen.



"Wie moet Nico Rosberg vervangen? Ik had Wehrlein genomen om mijn eigen 'young driver programme' te benadrukken" vertelt de Oostenrijker aan het Duitse Auto Motor und Sport. "Wehrlein liet altijd een overtuigende impressie achter in dit young driver programme. Je ziet pas echt hoe goed hij is als je hem in een echte topauto zet." De voormalig McLaren-coureur vindt dat Bottas niet overtuigend genoeg was naast Felipe Massa om een overstap van Williams naar Mercedes te rechtvaardigen in plaats van de jonge Duitser.

"In vergelijking met Bottas, is Wehrlein zeker een risico" voegt Berger daar aan toe. "Daarom is het misschien niet zo dat het een slimme oplossing is en als een voor de hand liggende keuze in je gedachten springt. Ik schat Bottas hoog in. Hij is snel, een goede teamspeler, een aardig persoon en hij verdient een kans om zichzelf te bewijzen. Aan de andere kant vernietigde hij Massa niet genoeg voor ons om te zeggen: hij is de juiste keuze."