Karting • GK4 Kartseries

Born To Race! Nieuwe koers BTR werpt vruchten af: zege in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 11:18 • Print artikel

SPA - De overwinning van Jules Vanhulle tijdens de GK4 Kart Series in Spa bewijst dat de nieuwe koers van kartteam BTR de juiste is. De Belgische equipe rijdt sinds dit seizoen niet alleen viertaktwedstrijden maar ook tweetakt. Bovendien is het rijdersbestand flink uitgebreid. Met acht wedstrijdrijders en een groot stel recreanten wil BTR zich bewijzen in het Belgische karten. Bovendien wil het team uiteindelijk jong talent richting de autosport begeleiden.

kartteam BTR

Vorig jaar begonnen, heeft BTR, dat staat voor Born To Race, zich inmiddels flink geprofessionaliseerd. Er werd een stichting opgericht met drie bestuursleden, er werden acht wedstrijdrijders in het team opgenomen en in de persoon van Bjorn Bourgonjon heeft BTR een zeer ervaren mechanieker gevonden. Hij werd onder andere twee keer kampioen karten. Ook heeft het team de beschikking over een ervaren drivers-coach en zo worden alle puntjes op de i gezet.

Daarmee staat er een mooi team met tal van mogelijkheden. Tegelijkertijd benadrukt teammanager Marcellino De Groote dat plezier voor de resultaten komt. Ook als door goede prestaties de druk op de piloten toeneemt.

“Het is aan ons om die druk weg te nemen. Bij ons staat de piloot voorop“, zegt hij. “Het is de bedoeling dat we een aantal van de kids die we indoor begeleiden laten proeven van het racen op een outdoorbaan en met een aantal van hen uiteindelijk de autosport in gaan.“

Dit seizoen rijdt een beloftevolle ploeg in de vorm van Romy De Groote, Jules Vanhulle, Anthony van Grevelingen, Levi Blockx, Sander Peeters, Senna Devoort, Laura Devoort en Nisse De Koning wedstrijden voor BTR. Daarnaast heeft het team nog een groot aantal recreanten. Zij rijden soms indoorwedstrijden en street races.

“Niet iedereen heeft het budget om een seizoen competitie te rijden. Wij willen iedereen de kans geven aan kartsport te doen. Het is heel druk, maar het is fun hè. We hebben een mooie entourage aan ouders. Iedereen draagt zijn steentje bij. Dat maakt het voor ons draaglijk om te doen.“

kartteam BTR

Dat de aanpak van het team werkt, bewees Juul in Spa. Op het circuit in de Belgische Ardennen snelde de dertienjarige snelheidsduivel uit Izegem naar de overwinning in de Junior Nationaal-klasse. “Het is mijn eerste overwinning“, zei Jules. “Nee, ik had er niet op gerekend, maar mijn mechanieker vond de goede afstelling voor deze baan. Ik moest wel even wennen aan het op kop rijden, maar ik heb mijn hoofd goed koel kunnen houden.”

Zijn mechanieker Bjorn was uiteraard blij met de prestatie van zijn rijder. “Het is leuk om de kinderen te zien evolueren in de kart. Ze zijn van indoor naar outdoor gegaan en ik heb ze stapjes zien maken. Jules heeft bewezen dat hij de laatste tijd veel progressie heeft geboekt.“

kartteam BTR

Hoewel de wedstrijdrijders en de recreanten normaal gesproken apart van elkaar rijden, doen ze dit jaar ook een wedstrijd samen. In het eerste weekeinde van september gaat BTR met 20 piloten en drie teams meedoen aan de 24 uur van Spa. zo’n wedstrijd is een flinke uitdaging voor iedereen, maar BTR heeft er inmiddels ervaring mee. Aan het begin van het jaar deed de Belgische equipe al eens mee aan de 24 uur van Agadir in Marokko. “En toen kwam er een kink in de kabel door corona”, zegt Marcellino. “Nu ziet het ernaar uit dat we voorlopig weer kunnen racen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We willen graag zoveel mogelijk rijden!”

BTR wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door: Cammaert en Citroën Vanhulle.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS