Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Blokkeert Rossi het IndyCar debuut van Robin Frijns?

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 februari 2016 16:12

Voormalig F1-coureur van Manor, Alexander Rossi debuteert dit jaar voor Andretti Autosport in de IndyCar. De Amerikaan verloor het gevecht op het laatste F1-stoeltje bij het Britse team van Rio Haryanto en zet zijn sportcarrière nu voort in zijn thuisland.

De coureur komt aan de start in de Honda met startnummer 98 en gaat ook rijden tijdens de rooktest die binnenkort gaat plaatsvinden. “Ik kijk uit naar het maken van mijn debuut in de IndyCar Series dit seizoen en ik ben trots om te racen met voor een team met zo’n groot kaliber en erfgoed als Andretti Autosport", aldus Rossi. "Als een door en door racer, kan ik niet wachten om te starten; ons doel is om direct tijdens de eerste race competitief te zijn in St. Petersburg.”

De coureur neemt plaats in het vierde stoeltje naast Marco Andretti, Ryan Hunter Reay en Carlos Munz, nadat het team deze winter fuseerde met Herta Autosport. Michael Andretti reageerde op de aanstelling van zijn landgenoot: “We zijn blij dat Alexander zich bij het team voegt. Uit zijn cv blijkt zijn mogelijkheden en we hebben het vertrouwen dat de transitie naar het IndyCar-racen vloeiend verloop. Het is mooi om tenminste drie F1-coureurs van de afgelopen 25 jaar onder het dak te hebben, ik denk dat dat spreekt over het niveau aan talent wat we hebben.”

Recent zei Michael Andretti dat Robin Frijns mogelijk enkele wedstrijden in de vierde auto van het team ging rijden. De Nederlander rijdt namelijk voor het Amerikaanse team in de Formule E. Wat de aanstelling van Alexander Rossi betekent voor een debuut van de Limburgse coureur in de Amerikaanse klasse is nog onduidelijk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS