Formule 1

Blije reacties van managementteamleden op de samenwerking van Honda met het Aston Martin F1-team

Uitgegeven door Peter Vader • 24 mei 2023 09:01

De samenwerking van Honda met Aston Martin was al geruime tijd bron van geruchten. En als je logisch nadenkt was het ook geen gekke gedachte dat het zo ver zo komen. Red Bull had tenslotte gekozen voor Ford en terugkeren bij McLaren was theoretisch wel mogelijk, maar de vraag blijft of het een vruchtbare samenwerking zou worden. Aston Martin heeft inmiddels bewezen zijn mannetje te staan. Het Britse merk van supersportwagens reed met zijn ‘Pink Mercedes’ een paar geleden vooraan mee in de Formule 1, zakte vervolgens weg met hun in eigen beheer ontwikkelde nieuwe F1-auto en realiseerde dit seizoen een wonderbaarlijke terugkeer aan de top. De ‘come back kid’ lijfde zijn tweede oud F1-wereldkmapioen in met de komst van Fernando Alonso en trok bovendien een aantal hooggekwalificeerde techneuten aan. En met het aantrekken van ‘mensenmens’ Mike Krack als teambaas, lijken ze ook geen gekke zet gedaan te hebben. De samenwerking met Honda is dus slechts de volgende, strategische beweging van het glorierijke merk op weg naar eeuwige roem in de Formule 1. Nu nog even wereldkampioen worden…

Lawrence_Stroll_Executive_chairman_Aston_Martin
Lawrence Stroll, uitvoerend voorzitter van Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

Lawrence Stroll, uitvoerend voorzitter van Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team over de aangekondigde samenwerking: “Ik heet Honda en HRC van harte welkom in het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One® Team. We delen een wederzijdse gedrevenheid, vastberadenheid en niet-aflatende ambitie om op het goede spoor te slagen. Honda is een wereldwijde gigant en zijn succes in de autosport is al oud en ongelooflijk indrukwekkend. Ik wil dhr. Mibe en dhr. Watanabe, en het hele team van HRC bedanken voor het feit dat we vanaf 2026 samen aan deze opwindende toekomst beginnen.”

Honda-president-Koji-Watanabe
Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation

Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, beloofde: “Te midden van grote veranderingen in ons bedrijf zowel als de hele autosportomgeving die leiden naar de overgang naar een koolstofneutrale samenleving, hebben we HRC opnieuw gevestigd als een optimaal platform om motorsportactiviteiten als Honda-kracht te ondersteunen en verder te ontwikkelen. We zullen duurzame operationele structuren opzetten voor onze raceactiviteiten en blijven zorgen voor meer dromen en opwinding voor autosportfans over de hele wereld.”

Martin_Whitmarsh F1 Aston Martin
Martin Whitmarsh, Group CEO van Aston Martin Performance Technologies

Martin Whitmarsh, Group CEO van Aston Martin Performance Technologies, had ook lovende woorden voor Honda: “Ik heb in mijn carrière het geluk gehad om door de jaren heen met Honda te werken en ik ben heel blij dat ik vanaf 2026 de kans krijg om samen te werken met HRC en het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team. Het is een belangrijke verandering, maar eentje waarvan we zeker weten dat we ze samen succesvol kunnen navigeren. Samen met onze strategische partner Aramco kunnen we uitkijken naar een open samenwerking voor een gemeenschappelijk doel. Onze toekomstige samenwerking met Honda is één van de laatste stukjes van de legpuzzel, die op zijn plaats vallen om de ambitieuze plannen van Aston Martin in de Formule 1 te realiseren. Tot slot wil ik hulde brengen aan onze huidige leverancier van aandrijfeenheden met wie we de komende seizoenen zullen blijven samenwerken.”Honda_Aston_Martin_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS