Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Belgium Racing verandert plannen 2016: Geen Belcar Endurance Cup meer!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2016 10:53

Belgium Racing zal volgend weekend in het kader van de WEC in Spa met Dylan Derdaele en Yannick Hoogaars zijn titel in de PRO Klasse komen verdedigen binnen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het Limburgse raceteam brengt daarvoor twee Porsches 991 Cup in stelling en mikt opnieuw op de titel in de PRO klasse. Verder worden de activiteiten binnen de Belcar Endurance Cup op non-actief gezet, maar een deelname aan de 24 Hours of Zolder is niet uitgesloten. Dylan Derdaele zal ook nog een programma afwerken in Japan met een Porsche 991 GT3-R binnen het Gulf Racing Team Japan.

Belgium Racing

Titel verdedigen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De organisatie rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mag tevreden zijn door het feit dat Belgium Racing, dat vorig seizoen de beide titels pakte, opnieuw present tekent. Het was Peter Hoevenaars die in 2015 met de titel in de Klasse PRO ging lopen, terwijl Yannick Hoogaars kampioen werd in de Klasse AM met een verouderde 997 Cup. Hoogaars stapt nu over naar de PRO Klasse waar hij teammaat Dylan Derdaele opnieuw tegen het lijf loopt. Het team krijgt dit seizoen steun van Porsche Centre Antwerpen.

Patric Derdaele: “We hebben vorig seizoen spannende en mooie wedstrijden gezien. Strijden met gelijke wapens houden we steeds hoog in het vaandel. Yannick Hoogaars zal ploeg vormen met Dylan die 2015 afsloot in derde positie na Hoevenaars en van Splunteren. De laatste wedstrijd van het seizoen bolden onze drie wagens trouwens als eerste, tweede en derde over de meet. Een memorabel moment. De verwachtingen zijn hoog en Belgium Racing koestert opnieuw titelambities. Het eerste weekend zal reeds bijzonder zwaar zijn met meer dan 30 wagens, samen met de Franse Carrera Cup. Wij zijn er alvast klaar voor en hopen om reeds een eerste beker te kunnen schenken aan onze nieuwe partner Porsche Centre Antwerpen.

Geen Belcar Endurance Cup
Samen met de beslissing om het seizoen 2016 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan te vangen, maakte teambaas Patric Derdaele ook bekend om de activiteiten binnen de Belcar Endurance Cup op non-actief te zetten. En dit ondanks het feit dat het duo Derdaele-Hoogaars op het algemene podium stond en de snelste was in GT.
Patric Derdaele: “Afgelopen winter waren er gesprekken met organisatie en teams rond de reglementering binnen de Belcar Endurance Cup. Hierbij zijn enkele pijnpunten bloot gelegd en compromissen gesloten waarin de meerderheid zich kon vinden. Het zou een moeilijk seizoen worden, maar de proto’s en GT’s zouden dichter bij elkaar zitten. Maar blijkbaar is er achter onze rug om beslist om de normtijden te veranderen, waardoor de proto’s opnieuw sterk in het voordeel zijn”.

“Toen we verhaal gingen halen werd ons gezegd dat RACB deze normtijden had vast gelegd en zodoende bleken de proto’s opnieuw ongrijpbaar. De eerste wedstrijd heeft ons gelijk gegeven. Indien de Wolf van Kumpen, Longin en Beliën geen problemen had gekend, haalden we zelfs het podium niet. Ondanks tweemaal een drive through voor de Norma omdat deze onder de normtijd ging wist de Norma toch te winnen. Als we morgen worden geklopt door de Ferrari van de familie Thiers of door de Porsche van MExT heb ik daar totaal geen probleem mee, maar verliezen van een wagen die te snel is, beschouw ik als een soort van competitievervalsing. En gezien we liever de strijd aangaan met wagens die perfect aan elkaar gewaagd zijn, gaat onze keuze opnieuw richting de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux”.

24 Hours of Zolder
“Wat de 24 Hours of Zolder betreft, moeten we ons nog eens goed bezinnen. We wonnen die race nu reeds driemaal op rij en we zijn bijna moreel verplicht om onze titel te verdedigen voor onze piloten, sponsors en supporters. Maar dat is denkwerk voor later, besluit Patric Derdaele”.

Super GT Series
Ondertussen werkt Dylan ook opnieuw een Aziatisch programma af en zal actief zijn in de Super GT, in de Klasse GT300 voor GT3 wagens. Dylan zal volgende week mee de 500 km van Fuji betwisten met de Porsche GT3-R van het Gulf Racing Team Japan, het team waarmee hij vorig seizoen de teamtitel behaalde. Deze wagen werd volledig nieuw opgebouwd na de brand tijdens de eerste race.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS