Autosport BE • BELCAR

Belcar Endurance Championship maakt zich op voor nightrace op Spa-Fracorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2023 12:04

Zaterdag 3 juni is het nationale Belgische endurancekampioenschap of het Belcar Endurance Championship toe aan de tweede race van het seizoen. Daarvoor trekken de rijders, teams en fans naar het F1-circuit van Spa-Francorchamps. Op het zeven kilometer lange tracé in de Ardennen verdedigt Totaalplan Racing zijn eerste plaats in het kampioenschap, een primeur voor het team sinds het aan het nationale kampioenschap deelneemt.

Spa Francorchamps


Totaalplan Racing won dankzij Kenneth Linthout en Cédric Wauters de opener van het Belcar Endurance Championship en het Lamborghini-team leidt dan ook in de eerste tussenstand van het seizoen. Het team totaliseert 51 punten, waaronder dus ook het punt voor de polepositie, een polepositie die op naam van Cedric Wauters kwam. Na de eerste race van het seizoen volgt PK Carsport (Audi R8 GT2) met Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin op veertien punten (37) als tweede, voor Dylan Derdaele en Michael Cool die in hun Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup 30 punten hebben. De top 3 in het kampioenschap zijn deelnemers uit de klasse GTA, een klasse waarin de volgorde bovenaan dan ook identiek is.

Belcar Endurance Championship 2023


In GTB leidt Hamofa Motorsport de debatten, met Rob en Kris Verhoeven in de BMW M4 GT4, voor identieke exemplaren van Alexander Borgmans en Maxim De Witte (Alnimax Racing) en Kenny Terclavers, Lars Zaenen en Gary Terclavers (TCL Motorsport).

Hamofa Motorsport is ook primus in TA, met de BMW M2 CS van Mark Verhoeven en Brent Verheyen, voor de GTE Racing Cupra van Gunther Van den Hove, Wim Bradt en Maxim Van den Hove. Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker (JDK by G&A Racing) zijn mooi derde.

In TB tot slot bezet BMW de top 3, met in volgorde VDW Motorsport (Ron Van de Water en Nico Vangeel), JJ Motorsport (Guido en Tom Werckx) en Convents Racing Team (Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne De Meulder).

Into the night
Voor de volgende opdracht van het Belcar Endurance Championship worden de lichten ontstoken en toch zijn we nog niet aan de 24 Hours of Zolder toe. Het kampioenschap werkt op Spa-Francorchamps zaterdagavond immers een drie uur durende wedstrijd af met start om 18u49. Dat betekent dat de deelnemers op het einde van de avond de zwartwit geblokte vlag zullen zien.

Goed nieuws komt er uit de klasse GTA, waar de Chevron GR8 van Rush Racing zijn debuut zal maken, terwijl MRS Molitor als gast naar de Ardennen afzakt met een Porsche 991 GT3 Cup – Type 992 -. Xwift Racing Events komt naar Spa met een Zuid-Europese crew. De drie Spaanse rijders Vela Alvaro, Sebastian Villadary en Ismael Puebla Sanz zullen met een BMW 325i uitkomen in de TB-klasse. Dat betekent dat in de Belgische Ardennen weer om en nabij de 35 wagens aan de start van de tweede wedstrijd van het seizoen zullen verschijnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS