Autosport NL • Formule Ford

Bart van Os neemt revanche en behoudt leiding in Formule Ford

Uitgegeven door Casper Bekking • 7 juni 2012 06:02

Bart van Os heeft tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort zijn leidende positie in het Dutch Formula Ford Championship uitgebreid. De talentvolle jongeling kampte in de eerste race met technisch malheur maar liet in de tweede en derde wedstrijd zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Beide wedstrijden schreef hij op overtuigende wijze op zijn naam.


De eerste race begon moeizaam: “Toen ik op de startgrid aankwam viel mijn auto meteen uit. Ik kreeg hem niet meer aan de praat: de druklager bleek stuk. Vervolgens werd ik teruggeduwd naar de pitstraat. Daar probeerde ik de auto nogmaals te starten en dat lukte waarna ik zevende werd. In de tweede race nam ik revanche. Na de start reed ik op de tweede plaats en in dezelfde ronde passeerde ik Jos Kiekens. Daarna kon ik mijn eigen race rijden. Dat lukte goed want ik had een voorsprong van vier seconden op de rest van het veld. Een goed gelukte revanche!”

Ook in de derde race toonde Van Os zijn snelheid: “Ik begon op de vierde startpositie maar ik had een superstart. Na de Tarzanbocht reed ik weer tweede. Opnieuw zette ik Kiekens onder druk waarna ik hem in de Audi-S kon uitremmen. Ik concentreerde me om zo snel mogelijk weg te rijden. Uiteindelijk had ik bijna negen seconden voorsprong totdat de safetycar op de baan kwam maar opnieuw pakte ik de volle winst!”

Van Os

“Al met al was het een goed weekend voor me. Ik sta nog altijd aan de leiding in het kampioenschap en ben zelfs een beetje uitgelopen. Ik wil dan ook graag het GT3.nl Junior Team en mijn sponsors DTC, Freelife, HTC, Bilderberg, Sotrax, MDK Containers, RS Installatie, Textaafoam, dedigitaledrukker.nl en GEVA Racing bedanken.”

De volgende race voor Bart van Os vindt op 23 en 24 juni plaats op Brands Hatch, Engeland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS