Autosport NL • Autosport NL Diversen

BMW Racing Cup groeit als kool: 45 auto's verkocht, 7 races op de kalender van 2021

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 december 2020 10:42

2021 wordt een druk seizoen voor de succesvolle BMW RACING CUP. Vijf races op Zandvoort, twee op Assen én een testdag op Spa-Francorchamps: dat staat de deelnemers aan de succesvolle BMW Racing Cup in 2021 te wachten. En aangezien de BMW M240i (nu al!) 45 keer verkocht is, is spanning en sensatie verzekerd.

BMW Racing Cup groeit als kool:

De organisatie van de BMW Racing Cup ziet vooral de manier waarop de Cup is georganiseerd als reden voor de razendsnelle groei van de BMW Racing Cup. Daarmee wordt allereerst gedoeld op de gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit, wat een rechtstreeks gevolg is van het feit dat de auto’s volledig raceklaar en competitief geprijsd door Dayvtec worden afgeleverd. Verder is er in het kader van de transparantie keuze uit drie vaste preparateurs: MDM Motorsport, Hans Weijs Motorsport en Dayvtec.

SCHOUWSPEL
Maar er speelt nóg iets mee dat zeer bijdraagt aan het succes: de 2021-kalender bestaat louter uit ééndaagse events, inclusief een kwalificatie en twee races van 50 minuten. Dit alles, plus de goed verzorgde hospitality, heeft ertoe bijgedragen dat de Cup één van de meest populaire manieren is om autosport op een hoog niveau te bedrijven. Organisatie BMW Racing Cup: “Blijkbaar is dit een goede formule, anders hadden we nooit zo’n groot deelnemersveld gehad. Mede daarom hebben we er ook voor gekozen om de BMW Racing Cup in samenwerking met de DNRT te gaan organiseren. De totale opzet van de Cup gaat door dit alles een geweldig schouwspel opleveren. Want vergis je niet: in het afgelopen jaar wisten de BMW’s M240i op Assen al 1:46, en op Zandvoort 1:45 te rijden! Het zou ons trouwens, gezien alle positieve reacties, niks verbazen als er vóór de eerste race op 23 maart op Zandvoort nog een fiks aantal auto’s bijkomt.”

KALENDER 2021
23 maart, Zandvoort
22 april: Spa-Francorchamps (testdag)
18 mei, Zandvoort
21 juni, Zandvoort
25 augustus, Assen
21 september, Zandvoort
5 oktober, Assen
19 oktober, Zandvoort

BMW Racing Cup

BMW M240i
Alle auto’s worden voorzien van een gelaste rolkooi van VA Motorsport Engineering volgens de FIA-richtlijnen en gecertificeerd door de KNAF. Het plaatwerk vervangt Dayvtec door lichtgewicht polyester elementen. De BMW cupauto’s, met paddleshift, leveren 410 pk/600 Nm. Om het vermogen goed op het asfalt te krijgen wordt er een AST Suspension 5100 schokdemper/veerset met verstelbare bump& rebound gemonteerd, terwijl de voorste remklauwen zijn vergroot. Ter verbetering van de downforce is elke cupauto uitgerust met een splitter en achtervleugel. Binnenin vinden we een AIM MXS 5-inch dashboard met datalogging capaciteit.

Nadere informatie: Dennis Bus, MDM Motorsport, E: d.bus@mdmmotorsport.nl, T: 06-21872797, Davy Lemmens, DayVtec, E: info@dayvtec.com, T: 06-21286982, of Hans Weijs, Hans Weijs Motorsport, E: events@hansweijs.com, T: 06-26766040

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS