Autosport NL • BMW M2 Cup

BMW M2 Cup: Jayden Post met een goede prestatie van Hockenheim op weg naar Zolder: "Deze lijn doorzetten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2022 21:22

Op het Duitse circuit van Hockenheim reed de 17-jarige Jayden Post uit Rockanje alweer zijn tweede raceweekend in de ultracompetitieve BMW M2 Cup. De coureur van Ferry Monster Autosport heeft sinds zijn eerste raceweekend op het circuit van Zandvoort naar eigen zeggen ‘veel progressie’ geboekt, en dat was zeker te zien in de resultaten van de geboren Schiedammer. In de eerste race op de Hockenheimring eindigde de jonge coureur op een verdienstelijke vijfde positie. In de tweede race van het weekend behield Jayden zijn startpositie en reed hij naar een knappe P6.

Jayden Post BMW M2 CS Racing Cup Benelux Hockenheimring


Het Duitse circuit van Hockenheim was het strijdtoneel van de tweede ronde voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Het format van deze serie bestaat uit twee vrije trainingen en de kwalificatie op vrijdag. Op zaterdag en zondag worden er twee races gereden van elk een uur lang. Op het 4.574 meter lange legendarische circuit nam Post het op tegen zijn concullega’s.

In de trainingen liet de racer uit Rockanje al direct zijn snelheid zien. “De trainingen gingen goed. Ik noteerde de zevende en de derde tijd”, de snelheid was zeker aanwezig bij Post. Tot groot ongenoegen van hemzelf vielen de puzzelstukjes tijdens de kwalificatie niet allemaal op de goede plek: “Helaas verpeste ik mijn twee snelle rondjes in de kwalificatie door een remfout in dezelfde bocht.” Uiteindelijk noteerde hij een tijd die goed genoeg was voor een mooie zesde tijd.

Jayden Post BMW M2 CS Racing Cup Benelux Hockenheimring

In de eerste race kwam het gehele veld, inclusief Post vanaf P6 goed weg. Doordat Giovanni Scamardi tegen Dirk Warmerdam aankwam en vervolgens spinde, kwam een safety car de baan in. Post kon hier mooi van profiteren en wist ondanks het nodige duw- en trekwerk om hem heen uit de problemen te blijven: “De start van de eerste race was goed, ik had een aanvallende start en ik kon veel posities pakken. Na de eerste rondje lag ik al vierde. Dat ging super. Toch was de bandenslijtage veel te hoog en eindigde ik op P6.”

Na de broodnodige rust voor de coureur van Ferry Monster Autosport mocht hij vlak voor 10 uur op de zondagochtend weer aan de bak. Met de zon, die inmiddels al hoog stond maakte Post zich klaar voor de start van de tweede race en tevens laatste race van het weekend.

“De tweede race moest ik van de zesde positie starten. Ik wilde weer aanvallend starten, maar ik moest van mijn gas omdat ik ingesloten werd. Daarna heb ik wel wat plaatsen gepakt en lag ik vierde. Ik ging voor het podium en ik bleef pushen, maar de banden waren op. Ik had nog even een momentje. Ik kreeg overstuur in bocht drie en ik schoot naast de baan. Ik kon wel de baan weer op, maar het was het einde van mijn podium-aspiraties. Berry van Elk kreeg een klapband, en zo kreeg ik nog een plekje cadeau. Ik ben niet teleurgesteld, want ik eindigde waar ik gekwalificeerd was. Als zesde!”

Jayden Post BMW M2 CS Racing Cup Benelux Hockenheimring

Jayden is blij dat hij progressie heeft weten te boeken sinds het eerste weekend in Zandvoort. “Progressie zien we zeker. Ik hoop deze lijn door te kunnen zetten naar de volgende race in Zolder. Hockenheim is een supergaaf circuit. Ik heb veel geleerd, nu nog het bandenmanagement onder controle krijgen. Ik leer veel en op een snel tempo. Hopelijk kan ik nog een podium scoren dit seizoen. Op naar de volgende race op Zolder, ter voorbereiding ga ik nog veel kilometers maken in de simulator.”

Jayden Post wil zijn sponsoren bedanken voor mogelijk maken van het autoracen en het team van Ferry Monster, zijn ouders en John voor de steun in mijn oortje tijdens de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS