Autosport NL • BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Huisman verspeelt zege, Glansdorp erg sterk

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 4 oktober 2008 13:16

ZANDVOORT – Bertus Sanders heeft de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup tijdens het A1GP-weekend op Zandvoort op zijn naam geschreven. De coureur Racing Team Holland hield Jan Joris Verheul vlak achter zich. Luuk Glansdorp ging er met de laatste podiumplaats vandoor nadat hij de laatste vijf ronden een zeer sterk aandringende Bas Schothorst knap achter zich wist te houden.


Bij de start dook de man van pole, Duncan Huisman, fel naar rechts om zijn positie te verdedigen. Hierdoor werd Verheul bijna de pitmuur ingeduwd. Niet veel later kreeg Huisman een drive through penalty opgelegd en zag een zekere podiumplaats in rook opgaan. Even later oordeelde de wedstrijdleiding dat Pieter Christiaan van Oranje ook een drive through penalty kreeg wegens misdragingen op het circuit.


Luuk Glansdorp sloeg een gaatje naar Bas Schothorst die Dillon Koster voorbij ging met daarachter Tim Coronel en Jan Lammers. In de achtste ronde had Bas Schothorst het gaatje naar Glansdorp gedicht en zat op de achterbumper van de jongeling. Over vijf spectaculaire ronden behield Glansdorp zijn positie terwijl Schothorst bocht na bocht aandrong. Met een close finish eindigde de rijder die door BMW Amsterdam wordt gesteund als knap derde, voor Schothorst, Mickey Bertram en Lammers.


Sanders draaide aan het “Rad van Fortuin“, waaruit bleek dat de eerste acht rijders worden omgedraaid voor de tweede race die zondag start. Hierdoor mag Dillon Koster van pole vertrekken met naast hem Bernhard van Oranje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS