Formule 1

Antonio Giovinazzi: "Moeizaam" Formule E-debuut valt te wijten aan gebrek aan kilometers

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2022 10:30

Antonio Giovinazzi maakte tijdens de eerste E-Prix van het seizoen in Diriyah zijn debuut. De voormalig Formule 1-coureur van Alfa Romeo bestempelt het als een �moeizame� start van zijn Formule E-carri�re. De Italiaan eindigde als 20e en laatste.

Antonio Giovinazzi

De voormalig Alfa Romeo F1-coureur maakt na zijn vertrek uit de Formule 1 deel uit van het Dragon Penske Formule E-team. De enige keer dat Giovinazzi heeft getest in de bolide was tijdens de tweedaagse test in Valencia eind vorig jaar. Nadat hij zich als 22e kwalificeerde, kwam de Italiaan als 20e over de eindstreep. Dit vanwege de uitvalbeurten van Antonio Felix da Costa en Oliver Rowland.

Giovinazzi vertelde aan Racefans.net dat hij zijn debuut in de elektrische raceklasse zou bestempelen als �heel lastig.� Volgens de 28-jarige Italiaan was het moeilijk. �Ik denk dat ik het over het algemeen wel had verwacht dat het lastig zou worden. Ik heb niet veel kilometers gemaakt in de auto, vooral niet in een race. In Valencia hebben we maar ��n keer getest en daarna was het alleen op de simulator testen. Maar toen we bij de baan aankwamen, was het helemaal anders.�

�Dus ja�, zegt de Italiaan, �Het was echt moeilijk, vooral aan het einde van de race, om te zorgen dat je niet zonder energie komt te staan. De kwalificatie kon erger, de gele vlaggen en het verkeer is niet ideaal, dat kan wel beter.�

De Penske-coureur hoeft niet lang te wachten om zichzelf opnieuw te bewijzen, de volgende E-Prix is namelijk al op zaterdagavond. �Als we al vanaf de vrije training mee kunnen doen, dan ga ik proberen om me meer te mengen in de strijd voor de kwalificatie. Ik denk dat ik meer naar voren zal starten�, aldus de oud Alfa Romeo-coureur.

Na drie seizoenen in de Formule 1 maakt de Italiaan de overstap naar de volledig elektrische Formule E-klasse. Hij geeft toe dat het een lastige transitie is met een steile leercurve. �Ik hoop, en ik denk dat dat ik over een tijdje mee kan strijden en mezelf kan meten met de rest�, zo besluit Giovinazzi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS