Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Andre Lotterer voelde zich vreemdeling bij zijn terugkeer

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 22:02

André Lotterer reed voor het laatst in 2019 met Rebellion in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship, na succesvolle jaren met zowel Audi als Porsche. Dit jaar keert de Duitser terug naar de koningsklasse van het kampioenschap, de LMH. Samen met Porsche gaat de coureur op zoek naar nieuwe successen. Tijdens The Prologue liep Lotterer voor het eerst weer door de WEC-paddock.

Andre Lotterer

"Het is heel spannend om terug te zijn in het WEC", vertelt Lotterer aan Sportscar365. "Daar kwam ik vandaan toen ik het Porsche-programma verliet in 2017. Zeker, ik wilde meer, maar toen genoot ik ook van de Formule E. Het is zeker ook topklasse autosport, de concurrentie is erg hoog. Nu ik terug ben bij Porsche, voel ik me erg bevoorrecht en gemotiveerd. Het is een nieuw tijdperk, met nieuwe auto's. Het is heel anders dan de LMP1-tijden, maar het is geweldig om zoveel fabrikanten op de grid te zien en de concurrentiestrijd zal zeker interessant zijn.”

Lotterer geeft toe dat het wel even wennen is om weer in de WEC-paddock te zijn, zo vertelt hij: "Het is heel interessant om het gevoel te hebben dat ik terug ben in het WEC. Ik moet het eerst kunnen beseffen en het vastgrijpen. Ik kan niet echt geloven dat ik op de een of andere manier terug ben in deze paddock, die zoveel jaren mijn thuis was. Dus ik voelde me aanvankelijk een beetje een vreemdeling toen ik terugkwam en deze omgeving zag. Maar dan komen alle herinneringen van vroeger terug en voelt het weer als thuis. Het is een leuke paddock, met veel mensen die ik ken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS