Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine onthult nieuwe Hypercar tijdens 100-jarig jubileum 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2023 07:46

Alpine viert het 100-jarig bestaan van de 24 uur van Le Mans met twee LMP2-prototypes en een uitzonderlijk programma, waaronder de wereldpremičre van een nieuwe Hypercar. De Hypercar voor deelname aan de LMDh-klasse in 2024 wordt onthuld in het nieuwe Alpine Paddock Centre in Le Mans op 9 juni om 11.30 uur.

Alpine Hypercar


Met de onthulling van de nieuwe Hypercar bevestigt Alpine de ambitie in het World Endurance Championship. In lijn met de inschrijving in de LMP2-klasse ontwikkelt Alpine een nieuwe Hypercar waarmee het merk volgend jaar deelneemt in de hoogste klasse (LMDh) van de 24 uur van Le Mans – de koningsklasse van de lange-afstandsracerij. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans onthult Alpine het toekomstige prototype waarmee het in 2024 de strijd aangaat met de grootste automerken.

Lange-afstandsracen gaat een nieuw tijdperk tegemoet en is competitiever dan ooit. Daarmee is het een onmisbare klasse voor Alpine, dat eerder al eens de 24 uur van Le Mans wist te winnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS