Formule 1

AlphaTauri genoemd als serieuze optie voor Sebatian Vettel: "Ze zijn een groot fan"

Uitgegeven door Bart • 25 juli 2020 14:53

In Hongarije sprak Sebastian Vettel korte tijd met Christian Horner en Helmut Marko. Dat voedde de geruchten dat de 33-jarige Duitser wel eens terug zou kunnen keren naar het team van Red Bull, maar volgens Ralf Schumacher is er nog een andere optie: AlphaTauri. Vettel is als bekend op zoek naar een stoeltje voor 2021 na zijn aangekondigde vertrek bij Ferrari. Wellicht zou het team waar hij zijn debuut maakte uitkomst kunnen bieden.

Sebastian Vettel


Vettel begon zijn carrière in de Formule 1 bij de voorloper van AlphaTauri Toro Rosso en won een race met het opleidingsteam van Red Bull. "Sebastian begon zijn carrière bij het team", zegt Schumacher bij Sky Deutschland. "Franz Tost en Helmut Marko zijn een groot fan van hem en ik zie het nog wel gebeuren ook."

Het zou een verrassende move zijn, maar volgens Schumacher houdt een en ander wel verband met het protest tegen Racing Point en het kopiëren van andere auto's. AlphaTauri zou dan wellicht over hetzelfde materiaal als Red Bull kunnen gaan beschikken. "Ik kan me voorstellen dat Red Bull dan een andere aanpak kiest en beide teams in dezelfde auto laat rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS