Formule 1

Adrian Newey waarschuwt: "Nieuwe generatie auto's in 2026 een stuk langzamer"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2023 19:01

Red Bull-ontwerper Adrian Newey verwacht dat de nieuwe generatie Formule 1-auto's in 2026 een stuk langzamer zullen zijn. Vanaf dat seizoen gaat er het nodige veranderen. De motoren draaien dan op volledig duurzame brandstof en de kosten gaan fors omlaag, wat de interesse heeft gewekt van Audi, Honda en Ford om (weer) toe te treden. In de ogen van Newey heeft dat gevolgen voor de snelheid van de auto's.

Max Verstappen


Het technische brein achter de auto van Max Verstappen spreekt zijn voorspelling uit in de Red Bull-podcast Talking Bull. "Het ontwerp van de auto wordt beperkt door regelgeving. Zonder regels zouden Formule 1-auto's belachelijk zijn. Dan rijden we met raketten en komt de veiligheid in het geding."

"Als we zo ver als mogelijk mogen doorontwikkelen, zal dat tot veel klapbanden leiden. Dan rijdt iedereen met enorm veel downforce. De bandenfabrikanten hebben het nu al zwaar genoeg. Dan zouden ze het gewicht nooit kunnen dragen. Het zou zo maar kunnen dat de huidige generatie auto's de snelste bolides voor een lange tijd kunnen zijn, want in 2026 worden de auto's een stuk langzamer."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS