Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

AF Corse komend jaar in de LMP2-klasse van de FIA WEC? Wat gaan Team Penske en WRT doen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 oktober 2021 12:05

AF Corse wil komend jaar niet alleen in de GTE-divisie van het FIA World Endurance Championship actief zijn. Het Italiaanse team wil ook met een Oreca 07 Gibson gaan deelnemen aan het kampioenschap in de LMP2-klasse en daarnaast ook in de European Le Mans Series. Dit als voorbereiding op de stap met Ferrari naar de LMH in 2023.

Ferrari_GT_icm_AF_Corse

In de ELMS moet Francois Perrodo met de LMP2-bolide gaan rijden, zo meldt het Franse Endurance-info. De coureur rijdt op dit moment met Nicklas Nielsen en Alessio Rovero met een Ferrari 488 GTE Evo in de AM-klasse van het FIA WEC. Zijn mede-coureurs zijn echter nog niet bepaald.

Sportscar365 meldt bovendien dat Team Penske komend jaar al een aantal WEC-races wil gaan rijden in de LMP2. Dit is eveneens als voorbereiding op het LMDh-programma met Porsche in 2023.

Het Team WRT, met onder andere Robin Frijns, debuteerde dit jaar al in de LMP2-klasse. Het succesvolle Belgische team lijkt eveneens ervaring op te doen om mogelijk in de toekomst de stap naar de LMDh te maken. Een logische keuze hierin lijkt Audi, waarmee het Belgische team al langere tijd succesvol samenwerkt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS