Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24U Le Mans: Nyck de Vries stunt met Racing Team Nederland + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2020 15:18 • Print artikel

In de tweede vrije training voor de 24 uur van Le Mans was het wederom Toyota wat niet te verslaan was. Nadat de Japanse auto met het startnummer 7 in de ochtend de snelste was, was het in de middag de andere Toyota TS050 Hybrid met Sebastien Buemi die de snelste tijd neerzette. Aan het einde van de sessie stond er een snelste tijd van 3.19,719 op de klokken. Daarmee was de Zwitser 1,390 seconden sneller, doordat zijn teamgenoten geen vrije ronde konden vinden. Een uitzonderlijke prestatie was er voor Racing Team Nederland. Het team van Frits van Eerd zette de vierde tijd neer voor de tweede LMP1 Rebellion- en ByKolles-auto.

24H Le Mans Racing Team Nederland

De tweede Rebellion kwam overigens helemaal niet in actie, maar het Nederlandse team was wel 0,15 seconden sneller dan de LMP1-auto van ByKolles. In de Oreca werd door Nyck de Vries een tijd neergezet van 327,185. Ook het team van Ho-Pin Tung bleek snel onderweg. De Oreca van Jackie Chan DC Racing zette de zesde tijd algemeen neer.

De overige Nederlanders in de LMP2-klasse volgden op respectabele afstand. Het team United Autosports van Job van Uitert zette de zesde tijd neer. Voor het team van Renger van der Zande werd het uiteindelijk de elfde tijd en het damesteam met Beitske Visser noteerde P17.

In de GTE-Pro liet Porsche zich van zijn beste kant zien, na een magere ochtendsessie. Michael Christensen zette een tijd van 3.52,783 in de Porsche 911 RSR-19. Daarmee plaatste de Deense coureur zich voor de Aston Martin, daarmee kon het Britse merk haar 1-2 van de ochtend niet doorzetten. De derde plek werd eveneens door Porsche bezet, Gianmaria Bruni was verantwoordelijk voor de snelste tijd in deze auto. In de GTE-Am werd de snelste tijd door Matt Campbell in eveneens een Porsche in de tijd van 3.53m961, waarmee hij zich midden tussen de GTE-Pro teams plaatste.

Overigens was er een harde crash voor beide auto’s van IDEC Sport. Paul Lafargue ging hard de muur in bij de tweede chicane op Mulsanne. Dit leidde tot een rode vlag die 20 minuten duurde. De andere auto met het nummer 17 in handen van Dwight Merriman raakte de muur vlak bij de ingang van de pitstraat, dat gebeurde op het moment dat er nog een uur en twintig minuten op de klok stond. Waarschijnlijk zijn beide auto’s niet op tijd klaar voor de kwalificatie.

Het beste team in de GTE-Am met een Nederlanders, was het team van Jeroen Bleekemolen op plek zes. Voor de teams van Larry ten Voorde en Max van Splunteren waren er met de respectievelijk elfde en zeventiende plek.

Klik HIER voor de volledige uitslag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS