Formule 1

“Ze hebben bijna alle goede mensen in Enstone eruit gezet”

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2024 10:00

Het Franse Alpine team beleeft geen gouden eeuw. Na in 2022 als vierde te zijn geëindigd in het klassement van de constructeurs, begon een achteruitgang die ertoe leidde dat de F1-renstal aan het begin van het seizoen 2024 achteraan op de grid ‘meehobbelde’. Momenteel verbeteren de prestaties weliswaar enigszins, maar de teamstructuur lijkt nog steeds precair. Daarbij kwam het interne "duel" tussen de coureurs, dat zijn climax kreeg met een aanrijding tijdens de GP van Monaco. Nota bene in het thuisland Frankrijk! Deze actie werd gevolgd door de aankondiging van het afscheid van Esteban Ocon aan het einde van het seizoen.

BWT_Alpine_F1_Team_-_2024_Formula_1_Monaco_Grand_PrixAlpine lijkt gevangen te zitten in de door henzelf veroorzaakte problemen

“Ze hebben bijna alle goede mensen in Enstone eruit gezet”, aldus F1 analist Joe Saward, die erover vervolgde: “Een hele generatie mensen die wisten hoe ze moesten winnen. Iemand met zoveel expertise dumpen en al die andere veranderingen doorvoeren, is naar mijn mening zinloos. Ze hebben een team vernietigd. Ze hebben sommige mensen vervangen door anderen, maar er is geen bewijs dat deze daartoe in staat zullen zijn. Ik denk niet dat dit erg slim is."

Saward: “Fabrikanten komen naar de F1 en denken dat ze alle antwoorden weten. Als ze beseffen dat ze de antwoorden niet weten, huren ze iemand in die dat wel weet. Maar deze mensen vertellen hen dat het lang zal duren en de fabrikanten willen dat niet geloven."

“Ik begrijp dat als je hoofd bent van een groot autobedrijf, je andere dingen hebt om je zorgen over te maken, Maar desondanks moet je meer tijd besteden aan het nadenken over de F1. Je kunt niet in een fractie van een seconde beslissen wat je denkt dat het beste is om te doen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS