Formule 1

“Een éénjarige deal voor iemand van deze status, dat is echt bijzonder”

Uitgegeven door Luke Merkx • 6 maart 2021 18:13 • Print artikel

Lewis Hamilton verlengde onlangs zijn contract bij Mercedes, maar dat ging niet van een leien dakje. Salariseisen, contractduur en de status van protegé George Russell binnen het team, door meerdere factoren ontstond er een flinke spanningsboog tussen de zevenvoudig wereldkampioen en zijn werkgever. Analisten Tom Coronel en Robert Doornbos gaven vrijdagavond tekst en uitleg in een aflevering van Het Formule 1-Café op Ziggo Sport.

Lewis_Hamilton_2021_F1_Mercedes


“Je treedt niet in het huwelijk voor één jaar. Dit is niet de deal die ze hadden willen sluiten”, zei Coronel. Doornbos vulde Coronel aan: “Beide partijen zijn niet met een goed gevoel van tafel gegaan. Lewis stelde hoge eisen wat betreft zijn salaris, wilde extra prijzengeld en ga zo maar door. Sponsor INEOS had daarin mee kunnen gaan, maar dat gebeurde niet.”

Coronel legde tevens uit dat Hamilton tijdens de contractonderhandelingen met 1-0 achterstond, omdat alle stoeltjes op de F1-grid op dat moment al vergeven waren. “Er was nog maar één zitje vrij en dat was die bij Mercedes. Hij (Hamilton, red.) kon daardoor niet bluffen dat hij al een optie zou hebben bij een ander team.” 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS