Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Hollands glorie op Nürburgring Nordschleife, Catsburg wint hoofdrace FIA WTCC en staat bovenaan in het kampioenschap!

Uitgegeven door Johan Vis • 27 mei 2017 12:53 • Print artikel

Nicky Catsburg won de hoofdrace van het FIA World Touring Car Championship op de Nürburgring Nordschleife op dominante wijze. Voor de Nederlander was het zijn eerste overwinning voor het Polestar Cyan Racing team, die daarmee dubbel zegevierde dit weekend in Duitsland.

null

De Nederlander kende een uitstekende start vanaf de tweede positie op de startgrid en nam direct de leiding over van polesitter Norbert Michelisz. Overigens werd de Hongaar ook direct onder vuur genomen door Rob Huff, maar kon de aanval weerstaan, wat in het voordeel werkte van Catsburg.

Na de eerste ronde kende Catsburg een voorsporng van slechts drie tienden, maar bij het ingaan van de tweede ronde kwam er een aanval van de Volvo-coureur, wat uiteindelijk uitpakte met een drie seconden voorsprong bij het vallen van de vlag. Michelisz werd constant onder druk gezet door Huff, maar op top snelheid kon de Hongaar de Brit afhouden wat hem bij de finish de tweede podium positie opleverde. Huff finishte uiteindelijk op de derde en laatste podium positie, maar won daardoor wel de WTCC Trophy.

Teamgenoot van Nicky Catsburg en overwinnaar bij de openingsrace, Thed Björk, finishte als vierde, gevolgd door Tom Chilton en Mehdi Bennani. Tom Coronel, die Esteban Guerrieri achter zich kon houden, finishte op een keurige zevende positie. De top tien werd net als de openingsrace verder ingevuld door Yann Ehrlacher en John Filippi.

World Touring Car Championship leider Tiago Monteiro zag zijn koppositie in rook opgaan nadat hij in de pits moest starten vanwege schade aan zijn Honda en als dertiende finishte. Hierdoor heeft Nicky Catsburg de leiding overgenomen in het kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS