Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Björk wint openingsrace op Nürburgring Nordschleife, punten voor Catsburg en Coronel

Uitgegeven door Johan Vis • 27 mei 2017 12:17 • Print artikel

Thed Björk won de openingsrace op de Nürburgring Nordschleife, nadat de Zweed vanaf een zesde positie de race begon.

null

De Polestart Cyan Racing coureur kende een uitstekende start en nestelde zich tussen Esteban Guerrieri en Tom Chilton op een derde positie, nadat zijn teamgenoot Néstor Girolami zijn pole positie behield ten opzichte van Mehdi Bennani in de Honda Civic.

Aan het einde van de eerste ronde op het 21-kilometer lange circuit in de Eifel ging Björk aan Bennani voorbij en pakte de tweede positie. Een ronde later deed hij hetzelfde bij Girolami, aan het einde van het lange rechte stuk van Döttinger Höhe.

Niet veel later crashte Girolami in de Volvo in de laatste ronde, waarna Bennani opschoof naar de tweede positie. Björk was echter al dermate uitgelopen op de Marokkaan, dat hij niet meer in te halen was.

Bennani pakte overigens wel de WTCC Trophy overwinning voor Citroën-coureur Rob Huff, die in de slotronde Tom Chilton passeerde om de derde positie in de race. Guerrieri finishte als vijfde, terwijl Tiago Monteiro een zekere zesde positie uit zijn handen zag glippen door een lekke rechter voorband in de laatste ronde.

Nederlander Nicky Catsburg passeerde Norbert Michelisz om de zesde positie, nadat hij eerder een zeer mooi gevecht kende met landgenoot Tom Coronel, die overigens als achtste eindigde in de openingsrace op de Nürburgring Nordschleife.

Na een zware crash van Yan Ehrlacher op vrijdag, finishte hij in de openingsrace als negende, gevolgd door John Filipi op de tiende positie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS