Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Wat is het verschil tussen een LMP1- en LMP2-bolide: "Het is eigenlijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 december 2016 13:44 • Print artikel

In het FIA World Endurance Championship rijden diverse klassen door elkaar, waaronder de prototypes in de LMP1- en LMP2-klasse. Oliver Webb heeft in beide categorieën gereden, alhoewel hij geen ervaring heeft met de hybride-auto’s van bijvoorbeeld Audi, Porsche of Toyota. De coureur kwam in de LMP1 uit voor het priveteam ByKolles wat zonder hybride-systemen rijdt.

Audi WEC Spa-Francorchamps


“Het is eigenlijk een behoorlijk verschil”, reageert Webb tegenover Sportscarone. “Het was interessant om met Robert Kubica te spreken, die in Bahrein met ons testte aan het einde van het seizoen, om zijn gedachten op een rijtje te krijgen. Hij was als een frisse wind die binnenkwam. Omdat je zo betrokken wordt in je eigen programma, vergeet je hoe anders de auto is om te besturen in vergelijking met anderen. Vergeleken met een LMP2 is het zwaarder, maar de auto is duidelijk veel sneller op het rechte stuk. Niet in het bijzonder in de bochten, maar aan het einde van het rechte stuk.” De ByKolles LMP1-bolide is door de twin-turbomotor vaak sneller dan de prototypes van de fabrikanten in het FIA WEC.

“Ik denk dat we in Mexico bijna dertig kilometer per uur sneller waren op het rechte stuk dan de hybrides. Dat is belachelijk in vergelijking met de LMP2’s. Omdat we een twinturbo hebben, schoten we over het rechte stuk”, aldus de Brit.

Koopjedeal


Allemaal leuke hebbedingetjes en handige items voor de Kerstdagen! Diverse aanbiedingen met grote kortingen van wel 50% tot 75%. Nu ook huishoudelijke artikelen, t-shirts, speelgoed, horloges en tassen! Profiteer van mega kortingen voor de Kerst!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS