Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Verplichte crashtest het grote probleem van Nissan: "Een nieuw plan voor ons hoofddoel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2015 12:28

Nissan heeft bekend gemaakt dat zij haar debuut met de Nissan GT-R LM Nismo heeft uitgesteld tot de 24 uur van Le Mans. Het uitstel werd veroorzaakt doordat het team niet door de verplichte crashtest van de FIA kwam.

Nissan GT R LM NISMO

Tegenover het Amerikaanse Sportscar365 laat Darren Cox van Nismo weten dat de auto niet op tijd gehomologeerd kan worden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het probleem ligt bij de centrale rollbar van de auto. “Zoals we zeiden, de focus heeft altijd op Le Mans gelegen", laat de Brit tegenover de Amerikaanse website weten. "We hebben wat uitdagingen gehad en een van deze was het niet slagen voor de crashtest, wat niet ongewoon is. Vele falen voor crashtest. Het betekent dat we de auto niet op tijd kunnen homologeren voor Silverstone. Dus we richten ons op het testen in de US.”

Een volgende geslaagde crashtest op 26 maart had nog kunnen leiden tot een deelname in Spa-Francorchamps, maar de focus ligt dus nu op de verdere ontwikkeling. Daarmee verandert niets aan de doelstelling om met drie auto’s op het Circuit de la Sarthe aan de start te komen. Hierover zegt de marketing-manager: “We zijn gestationeerd in de US, om over te komen voor Le Mans. Effectief een maand voor Le Mans was niet logisch. En we weten op het moment niet of we op tijd gehomologeerd zijn. Het was een relatief eenvoudige beslissing.”

He testen gaat nu verder op Bowling Green, wat Darren Cox toch op zijn gemak stelt. Corvette heeft daar namelijk veel ervaring en zij komen over het algemeen goed voor de dag in Le Mans. De Brit is dan ook duidelijk: “Ik denk dat we een nieuw plan hebben wat opgezet wordt voor ons hoofddoel dit jaar, wat Le Mans is.” De Nismo-manager laat weten dat Nissan inmiddels besloten heeft in welke hybride klasse men dit jaar gaat uitkomen, waarvan de verwachting is dat deze in Paul Ricard wordt aangekondigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS