Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Debuut van de Nissan GT-R LM Nismo uitgesteld; race tegen de klok voor 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 maart 2015 18:12

Nissan heeft bekend gemaakt dat zij de debuut van haar nieuwe LMP1-bolide heeft uitgesteld. De Nissan GT-R LM Nismo gaat tijdens de 24 uur van Le Mans voor het eerst in actie komen. Het debuut van de bolide die de uitdaging met Audi, Porsche en Toyota aangaat, was gepland voor de Prologue van het FIA World Endurance Championship. De officiële test van het FIA WEC vindt dit weekend plaats.

Nissan GT R LM NISMO

Het Japanse team mist nu niet alleen deze test, maar ook de eerste twee wedstrijden in Silverstone en Spa Franchorchamps. De voorwielaangedreven auto had problemen tijdens de test in Sebring en schijnt meer dan tien seconden langzamer te zijn dan de gemiddelede rondetijd van de gemiddelde LMP1-bolide. Alhoewel men zegt dat de auto nog zonder hybride systemen reed op het Amerikaanse circuit.

De test in Sebring werd ook vroegtijdig afgebroken, toen een stuk carbon van de auto afbrak. Met het uitstel van het debuut van Le Mans heeft het team verder tijd voor de ontwikkeling, voordat de auto gehomologeerd wordt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS