Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota-baas Rob Leupen strijdvaardig: "We hebben het WK nog om voor te vechten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2017 13:39 • Print artikel

De reden van het falen van de twee auto’s van Toyota werden veroorzaakt door een motorprobleem van de Toyota TS050 Hybrid met het startnummer 8 en een koppelingsprobleem bij de leidende auto met nummer 7. Het team uit Keulen was favoriet voor de zege, maar zag zaterdagnacht twee van hun bolides uitvallen.

toyota le mans 2017

De oorzaak bij Kamui Kobayashi is bekend. Op knullige wijze bleek een misverstand grote gevolgen te hebben. “We kwamen dit jaar terug na een slechte ervaring en we komen volgend jaar ook weer terug”, aldus Rob Leupen. "We hebben een race te winnen en we hebben de afgelopen twee jaar grote stappen gezet. Dit jaar hebben we nog het wereldkampioenschap om voor te vechten, dus laten we er dan ook voor vechten.”

Het hele team is teleurgesteld met wat er gebeurde, na al het harde werken van de afgelopen maanden en om met zo'n competitieve auto te komen naar Le Mans", zei Toshio Sato, Team President van Toyota Gazoo. "Onze snelheid was de hele week erg goed en we lagen aan de leiding in een hard gevecht met Porsche. De coureurs, engineers en de monteurs hebben subliem werk verricht en ik wil hun bedanken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS