Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robert Kubica eruit en James Rossiter en Dominik Kraihamer erin voor ByKolles

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 15:44

Robert Kubica trok zich voorafgaande aan het seizoen terug bij het team van ByKolles in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. De Pool werd eerder naast Oliver Webb aangekondigd. Inmiddels heeft het team de coureurs Dominik Kraihamer en James Rossiter aangekondigd als vervangers voor de 6 uur van Silverstone. James Rossiter reed al eerder voor het team van Kolles, net zoals Dominik Kraihamer. Daarna maakte de Oostenrijker de overstap Rebellion Racing, dat in 2016 nog uitkwam in de privateerklasse van de LMP1. Nu is er dus de terugkeer.

By Kolles Racing

“Ik mag na mijn LMP2-inzet in het jaar 2013 weer met het team uit Greding samenwerken”, reageerde Kraihamer. “Eindelijk mag ik weer in de hoogste klasse van de prototypen mee doen. Tot nu toe heb ik nog weinig ervaring met de CLM P1/01 Nismo, terwijl de trainingen in Silverstone erg belangrijk zijn. Ik houd van de baan, omdat er werkelijk vele snelle passages zijn. Wij kunnen de fabrieksteams het niet gevaarlijk maken, maar als het wisselvallige weer is zullen er bijzondere kansen komen.” Ook James Rossiter kijkt uit naar de wedstrijd in Silverstone.

“Ik ken het team uit Greding goed en heb ook in het afgelopen jaar beide races in Silverstone en Spa-Francorchamps voor het team gereden”, lichtte Rossiter toe. “Een race in eigen land is altijd bijzonder, vooral omdat ik al vele jaren en route ben in Japan. Met een LMP1-bolide op Silverstone is altijd een bijzondere uitdaging. Op de snelle stukken krijg ik regelmatig een glimlach op het gezicht. We willen een mooie aftrap doen in het nieuwe seizoen. Daarna zien we aan het einde wel wat het algemeen klassement brengt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS