Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Robert Kubica trekt zich terug uit FIA-WEC: "Hoop dat dit geen definitief vaarwel is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 02:10 • Print artikel

Robert Kubica heeft zich teruggetrokken bij het team van ByKolles Racing, zo heeft hij bekend gemaakt. Dat betekent dat de Pool geen volledig FIA World Endurance Championship gaat rijden in de Enso CLM P1/01 Nismo. Tijdens The Prologue, de officiële testdagen van het kampioenschap, had het privateerteam diverse problemen en vertrok zelfs al eerder op de laatste testdag. Het Duitse team reed slechts zes ronden. “Na The Prologue heb ik besloten om mijn raceprogramma bij het ByKolles team in de LMP1 te onderbreken”, schrijft Robert Kubica op zijn Facebook-pagina.

Robert Kubica

“Daarom neem ik geen deel in de aankomende WEC Silverstone openingsronde en in de andere WEC-races. Het is een zware beslissing om me terug te trekken en zo de mogelijkheid te verliezen om je te voegen bij zo’n uitdagend en competitief kampioenschap, maar ik hoop dat dit geen definitief vaarwel is.”

ByKolles heeft nog geen vervanger aangewezen. Voormalig Rebellion Racing-coureur Dominik Kraihamer en Pastor Maldonado waren ook beschikbaar in Monza, maar hebben nog geen plannen aangekondigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS