Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing stapt over van Toyota-krachtbronnen naar AER-motoren

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 februari 2015 16:17

Het Rebellion Racing Team rijdt dit jaar met nieuwe motoren in het FIA World Endurance Championship. De R-One LMP1 van het Zwitsers/Engelse team gaat aangedreven worden twin-turbo motor van Advanced Engine Research. Hiermee stapt het team over van de Toyota RV8K-LM 3.4 liter V8 naar de AER P60 V6 GDI.

Rebellion racing

Ook dit jaar komt Rebellion Racing met twee auto’s aan de start in het FIA WEC alsmede tijdens de 24 uur van Le Mans. De bolides gaan wederom het startnummer 12 en 13 dragen. De overstap naar de AER-motoren komt een jaar eerder, omdat het sowieso in 2015 het laatste jaar was met de motoren van Toyota. Waarmee een einde komt aan een vierjarige succesvolle relatie. Zij wonnen onder andere diverse prijzen zoals de LMP1-troffee voor de privateerteams en de overwinning tijdens de Petit Le Mans.

Met de nieuwe AER-motor denkt Rebellion Racing een competitief pakket te hebben en dat de P60-motor het maximale vermogen en toerental heeft. De nieuwe motor heeft wel tot gevolg dat het team de Prologue en de 6 uur van Silverstone mist. Het team wil nu debuteren met de nieuwe motor op het circuit van Spa-Francorchamps. De nieuwe motor heeft namelijk tot gevolg dat het team en Oreca het chassis moeten aanpassen. Bart Hayen, teammanager, reageert: “We zijn blij met onze nieuwe samenwerking met Advanced Engine Research voor het FIA WEC 2015 en verder, dit partnerschap is fantastisch nieuws voor Rebellion Racing. We zijn blij ze te verwelkomen als onze nieuwe motorenpartner en kijken uit naar het bouwen van een productieve en succesvolle werkrelatie. De AER P60-motor heeft al goede prestaties op de baan getoond en we geloven dat deze motor een goed huwelijk met het Rebellion R-one chassis gaat hebben.”

De coureurs van het team worden op een later moment aangekondigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS