Formule 1

Robert Kubica had moeite om naar het circuit terug te keren: "Formule 1 was het beste"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 april 2017 18:28

Robert Kubica heeft tijdens de testdagen in Monza voor het FIA World Endurance Championship, toegegeven dat hij het moeilijk had om terug te keren naar het circuit. De F1-carrière van de Pool was voorbij nadat hij in 2011 een zwaar crashte met een rally-auto op Corsica. Dit jaar rijdt de coureur voor ByKolles in de LMP1.

Robert Kubica

“Ik ben door een moeilijke periode in mijn leven gegaan” vertelt Kubica aan het Engelse Autosport.com “Eerst besloot ik rally te doen, maar rally ging niet zoals ik verwacht had. Uiteindelijk stopte ik een beetje, om alles te resetten. Ik deed een behoorlijke stap terug, bleef weg van het circuit, na het herstel van mijn ongeval. Het circuit herinnerde mij te veel aan wat ik hiervoor deed. Het was mijn hele leven! Het was 'racen' en Formule 1 was daarbij het beste wat ik kon krijgen.” De Pool reed vorig jaar al de 12 uur van Mugello en reed in nog drie evenementen in de GT series. Kubica richt zich nu echter op zijn nieuwe carrière op het circuit, nadat hij eerder in Bahrein de ByKolles-bolide testte.

“Om eerlijk te zijn, was ik verrast hoeveel mensen ik heb ontmoet in Bahrein en ook in Monza, die ik me herinner van de Formule 1”, vertelt Kubica. “Het is iets wat gemengde gevoelens bij mij oproept. Maar uiteindelijk is die periode nu voorbij. Ik ben klaar om honderd procent te werken aan wat mijn uitdaging voor dit jaar en voor de toekomst is.”

Nog maar een paar dagen! Heb je al een lot voor de volgende trekking van de Staatsloterij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS