Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Juan Pablo Montoya op weg naar zijn debuut in de 24 uur van Le Mans; steekt hij Alonso naar de kroon?

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2018 09:59

Juan Pablo Montoya kan in 2018 zijn debuut gaan maken in de 24 uur van Le Mans. De Colombiaan wordt genoemd voor een stoeltje bij het team van United Autosports. In de Franse media wordt bericht dat de voormalig F1-coureur in onderhandeling is met het team van Zak Brown om plaats te nemen in een van de de Ligier JS P217 Gibsons. Mocht tot het tot een deelname komen, dan zou hij Fernando Alonso naar de kroon kunnen steken met de jacht op de Triple Crown of Motorsport.

Juan Pablo Montoya

Met name in de Franse media, waaronder Auto Hebdo en Le Maine Libre wordt gezegd dat Montoya in onderhandeling is met het Amerikaanse team. Gesprekken zouden volgens Sportscar365 al in een vergevorderd stadium zijn gekomen, na gesprekken tussen United Autosport en de tweevoudig Indy 500-winnaar tijdens de 12 uur van Sebring.

“We willen dit jaar graag met Juan Pablo rijden in Le Mans, maar we hebben op dit moment geen commentaar”, zegt teammanager Max Gregory tegen Ouest-France. Mocht het team rondkomen met de Colombiaan, dan heeft het team weer een bekend coureur weten te strikken. In Daytona, eerder dit jaar, kwam United Autosports al in actie met Fernando Alonso.

Voor de race in Le Mans heeft het team op dit moment alleen Phil Hanson en Filipe Albuquerque vastgelegd voor de eerste auto. In de tweede auto gaan Hugo de Sadeleer en Will Owen van start. Waarmee er binnen het team nog twee plekken te vergeven zijn.

Dit jaar heeft Montoya zijn aandacht met het Acura Team Penske, verschoven naar het prototype-racen. De coureur is al dicht bij de ‘Triple Crown of Motorsport’ met een overwinning in 2000 en 2015 in de Indy 500 en de winst in de Monaco Grand Prix van 2003. Een titel die Alonso graag na Phil Hill op zijn naam wil zetten. Een overwinning in de LMP2-klasse in Le Mans telt niet voor de Triple Crown, slechts de algemene overwinning. Overigens lag afgelopen jaar een LMP2-bolide enige tijd aan de leiding in de race. Ho-Pin Tung reed voorop in de Oreca van Jackie Chan DC Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS