Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuwe aanpassingen aan de Porsche Curves afgerond: "Ongelukken drastisch verlaagd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 februari 2018 10:11 • Print artikel

De laatste veiligheidsverbetering bij de Porsche Curves van het Circuit de la Sarthe is afgerond. De muur aan de binnenkant van de laatste rechterbocht van de bekende sectie, waarop de 24 uur van Le Mans gereden wordt, is naar achteren geplaatst zo dat er meer asfalt voor een veilige uitloop is. Dit is weer een stap van de ACO om de veiligheid te verbeteren op de baan. Vorig jaar werd de muur aan de buitenkant van dezelfde bocht al verplaatst.

24 Uur van Le Mans

"In de afgelopen jaren hebben we gewerkt aan de veiligheid in de Porsche Curves, het aantal ongelukken is drastisch verlaagd", vertelt de sportief directeur van de ACO, Vincent Beaumesnil. We hebben een grotere run-off aan de binnenkant gecreëerd, waarvan we geloven dat het erg logisch is, ook al komt het met hoge kosten."

De Fransman legt uit dat de ACO wil voorkomen dat auto's die een probleem hebben bij de Porsche Curves contact met de muur maken. Vorig jaar werd de aanpassing overigens met gemengde gevoelens ontvangen door de coureurs, waarvan sommigen vinden dat het karakter van de sectie verdween. Beaumesnil zegt dat de ACO niet de baan wilde veranderen van het circuit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS