Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lucas di Grassi wil zich na zijn LMP1-avontuur volledig op de Formule E richten

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2016 16:13

Luca di Grassi kijkt niet naar een tweede programma naast de Formule E, nadat zijn werkgever Audi zich heeft terugetrokken uit het FIA World Endurance Championship. De Braziliaan rijdt in de Formule E voor Audi Sport Team Abt en doet dit naast zijn verplichtingen in de Audi R18 e-tron quattro voor het Duitse merk met de vier ringen. Ondertussen bereidt Audi zich voor op een intrede in de elektrische klasse in 2017/18.

Lucas di Grassi Formule E


“Ik wil de Formule E als mijn voornaamste doel doen en wil niet parallel daaraan in een ander kampioenschap rijden”, legt de autocoureur uit aan het Engelse Autosport. Toch hoopt Di Grassi wel op mooie enkele wedstrijden naast zijn activiteiten in de Formule E.

“Ik wil andere grote races doen en ik wil zeker terug naar de 24 uur van Le Mans als ik de kans heb om het algemeen klassement te winnen”, zo vertelt de Braziliaan. “Er zijn wat gesprekken voor het inzetten van derde auto’s en misschien denken ze aan mij.” Andere evenementen waaraan de Audi-coureur denkt, zijn de 24 uur van Daytona en de FIA GT World Cup in Macau. “Ik heb een voorstel voor Daytona en ik wil Macau doen”, voegt de coureur daaraan toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS