Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jan Lammers en Frits van Eerd niet naar Le Mans vanwege F1 Jos en Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2015 04:20

Frits van Eerd, eigenaar van Jumbo, en Jan Lammers wilden in 2016 deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het plan is echter in de ijskast gezet, omdat Jos Verstappen in een moeilijk pakket kwam vanwege de nieuwe F1 kalender, waarin de 24u en de F1 nu wel ineens samenvallen. De voormalig F1-coureur werd al eerder als een van de kanshebbers op de derde plek in de LMP2-bolide genoemd. Het tweetal was inmiddels met de Limburger overeengekomen om de beroemde race met z’n drieën te rijden, maar Max Verstappen rijdt dat weekend de Grand Prix van Europa in Baku.

Jos Verstappen Frits van Eerd en Jan Lammers Dreamteam NL 24U van Le Mans racexpress

Door de clash van de 24U van Le Mans en de Grand Prix Formule 1 zagen bijvoorbeeld ook F1-coureurs als Nico Hulkenberg en Fernando Alonso een mogelijke deelname aan de 24U door hun neus geboord worden, ook moest Verstappen senior ineens een keuze maken. Zelf racen in de beroemde 24U of kiezen voor zijn zoon Max. Zoals al vele jaren blijkt cijfert Jos Verstappen zichzelf weg en krijgen de raceactiviteiten van zijn zoon Max Verstappen de voorrang. Het is begrijpelijk dat Jos Verstappen daar aanwezig wil zijn. “Omdat we inmiddels met Jos Verstappen hadden afgesproken dat hij onze rijders-bezetting zou volmaken, stonden we voor een probleem", verklaarde Jan Lammers tegenover RTL Magazine. "Jos gaat immers met zijn zoon Max Verstappen mee naar de Grand Prix.”

“Het enthousiasme wat zich gaandeweg had opgebouwd rondom de deelname van het team was groot: diverse sponsors hadden zich al gemeld. We konden deze sponsors geen realistisch alternatief bieden. Daarom is onze deelname aan Le Mans voorlopig uitgesteld”, vervolgde Lammers, die al eerder tegen RaceXpress.nl zijn plannen ronde de komende twee edities van de 24U van Le Mans uit de doeken deed.

“Natuurlijk hebben we alle begrip voor de unieke situatie waarin Jos zich door het succes van Max bevindt. De kansen en de gelegenheden die zij voor zichzelf hebben gecreëerd, verdienen op dit moment en de komende jaren de maximale aandacht. Niets mag daarbij in de weg staan, dus ook geen deelname van Jos aan Le Mans. We volgen hen op de voet en wensen hen alle succes toe. Natuurlijk is er ook enige teleurstelling, maar het begrip voor de situatie is groot. Voorlopig richt ik mij op mijn volgende deelname aan de Dakar-rally in januari.”

“Ik vind het jammer, het is immers een unieke race, in het bijzonder met deze twee Nederlandse coureurs", voegt Frits Van Eerd toe aan de ontstane situatie rond de wedstrijd in Le Mans. "Hopelijk komt er in de toekomst nog een kans. Nu ga ik eerst een andere race-uitdaging aan, waarover ik binnenkort meer duidelijk kan maken.”

Overigens is Jumbo ook de persoonlijke sponsor van Max Verstappen en de supermarktketen heeft ook een prominente plaats op de helm van de Limburger.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS