Formule 1

Jean Todt verdedigt het samenvallen van de 24U van Le Mans en de Grand Prix van Baku

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2015 13:14

Normaal gesproken vallen grote autosport evenementen onder het toezicht van de FIA niet gezamenlijk. Zo wordt normaal gesproken in het weekend van de 24 uur van Le Mans geen Grand Prix gehouden. Dit jaar is dat echter anders en valt de wedstrijd op het Circuit de la Sarthe gelijk met het debuut van nieuwe Formule 1-wedstrijd in Baku.



Bernie Ecclestone heeft de kalender aangepast, zodat het mogelijk is om toch een lange zomerpauze in de Formule 1 te houden. Hierdoor kan bijvoorbeeld Nico Hulkenberg niet terug naar Le Mans om zijn titel te verdedigen met Porsche. Door FIA-president Jean Todt wordt de controversiële clash tussen de twee grote evenementen verdedigd.

Sommige mensen in de autosportwereld zeggen dat Bernie Ecclestone met opzet een samenloop heeft geregisseerd om te voorkomen dat zijn sterren naar het befaamde circuit afreizen. Terwijl anderen zeggen dat Jean Todt harder zijn best had moeten doen om dit te voorkomen. “Le Mans wordt zoveel als mogelijk beschermd, maar we moeten ook het belang en de capaciteit van andere disciplines respecteren", verdedigde de FIA-president zich over de clash tegenover het Franse Auto Hebdo. "Het voorkomen van conflicterende data is niet mogelijk als er zoveel competities zijn. Wat betreft de Grand Prix en Le Mans wordt de F1-agenda zodanig gemaakt dat de finish van de 24 uur van Le Mans niet verstoord wordt. Dat is het beste compromis wat we kunnen maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS