Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het FIA WEC laat de Grid Girls uit het beeld verdwijnen

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 april 2015 14:05

Ze komen op RaceXpress veelvuldig voorbij, de mooiste Grid Girls. Wat betreft het FIA World Endurance Championship verdwijnen de vaak schaars geklede dames uit het beeld op de grid. Tegenover Reuters liet FIA WEC-directeur Gerard Neveu weten dat het kampioenschap wat dat betreft proactief een nieuwe richting inslaat. “Vanaf Silverstone volgende week ga je zien wat we voor elke race gaan doen, geen grid girls meer zoals in het verleden. Voor mij is dat verleden tijd. De positie van vrouwen is een beetje anders”, verklaarde de Fransman over het verdwijnen van vrouwelijk schoon op de startgrid.

Grid Girls racebabes promotionbabes

Met de stap wil men ook vrouwen ondersteunen die in de motorsport werken. Het kampioenschap heeft inmiddels vrouwelijke coureurs en vrouwelijke mecaniciens en zelfs een meervoudig Le Mans winnende engineers met Leena Gade van Audi Sport.

Het is het FIA WEC dat als eerste deze stap neemt. Met het verdwijnen van de mooie dames, verandert ook het startproces op de grid. De auto’s worden middels een 'echelon vorming' opgesteld, wat ook vaak in het Amerikaanse sportscarscene wordt gebruikt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS