Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta kondigt LMP1-bolide voor 2018 aan: "Gesprekken met diverse klantenteams"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2017 13:59 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship krijgt in 2018 een nieuwe LMP1-fabrikant. Ginetta heeft namelijk een chassis aangekondigd, met als doel drie klantenteams met twee auto’s te ondersteunen. Het Britse merk gaat zelf geen team inzetten.

World Endurance Championship


Ginetta was een van de eerste fabrikanten die een LMP3-bolide op de markt bracht en greep naast de licentie om een LMP2-bolide te mogen aanbieden. Waarna de fabrikant zich heeft gericht op de bouw van een LMP1-bolide. Diverse nieuwe teamleden, waaronder Adrian Reynard, hebben zich gericht op het bouwen van de bolide. Ook Paolo Cantone die in het verleden bij de ontwikkeling van de Peugeot 908 was betrokken, zit op het project.

“Ik ben de ACO enorm dankbaar voor de kans om in de LMP1 deel te nemen en de uitdaging aan te gaan voor algemene podiums”, reageert Ginetta bestuursvoorzitter Lawerence Tomlinson. “Het Ginetta-ontwerpteam heeft zich al bewezen bij met de klasse dominantie van de Ginetta LMP3 en G57. Met Adrian en Paulo aan boord wordt de prestatie van de LMP1 ongelofelijk.”

“Meer fantastisch nieuws voor het enduranceracen”, reageert ACO-president Pierre Fillon. “Ginetta heeft haar expertise bewezen in het creëren van succesvolle chassis’ met de G57 en LMP3-categorieën en het stappen in de LMP1, de toprang in het enduranceracen blijkt nu een logische stap voor Ginetta.”

Naast de aankondiging van het chassis bevestigt de Britse fabrikant in een vergevorderd stadium te zijn met motorenleverancier Mecachrome en versnellingsbak fabrikant Xtrac voor de ontwikkeling van de auto. Het bedrijf is dan ook vol vertrouwen in de interesse van diverse potentiële klanten voor het programma. Hieronder zijn de teams PRT Racing en ARC Bratislava.

“Na vele jaar deelgenomen te hebben in het wereldwijde GT-racen, geeft Ginetta me de mogelijkheid om in de prototypes te gaan met hun LMP3-bolide” reageert teameigenaar van ARC Bratislava, Mirko Konopka. “We zijn enorm opgewonden over dit nieuwe chassis wat met toestaat om mijn motorsportplatformen te vergroten met het toevoegen van het WEC.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS