Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Giancarlo Fisichella keert na vier seizoen afwezigheid terug met Ferrari: "Ik ben echt opgetogen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2018 17:31 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Giancarlo Fisichella blijft Ferrari-coureur en keert terug naar het FIA World Endurance Championship in 2018/19. De voormalig F1-coureur gaat rijden met de Spirit of Race Ferrari 488 GTE, waarvan AF Corse de operatie runt. Het team komt uit in de GTE-Am.

Gian Carlo Fisichella

De Italiaan komt samen met Francesco Castellacci en Thomas Flor in actie. De drievoudig Grand Prix-winnaar vervangt Miguel Molina. Daarmee keert Fisichella na vier jaar weer terug in het kampioenschap. De afgelopen jaren reed de coureur voor Risi Competizione met een Ferrari in Noord-Amerika. Daarmee blijft Fisichella ook in het Ferrari GT-programma, welke nog contractueel vastgelegd moest worden. Hierdoor was de Italiaan ook niet aanwezig tijdens de 24 Uur van Daytona.

"Ik ben echt opgetogen om me bij Thomas en Francesco en de gehele Spirit of Race-familie te voegen", zei Fisichella. "Het WEC is een van de meest gave en competitieve kampioenschappen in de wereld en ik kijk enorm uit naar een succesvol seizoen met een dit sterke team."

Castellacci ziet het als een 'echte privilege' om samen met zijn teamgenoot te gaan rijden en noemt hem een 'icoon in de wereld van de motorsport'.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS