Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Porsche toont nieuwe 919 Hybrid: "Speciaal pakket voor 24U van Le Mans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2016 09:12

Wereldkampioen Porsche heeft haar nieuwe 919 Hybrid aan de racewereld getoond. Dit is de bolide, die de titel bij de fabrikanten en coureurs moet gaan binnenhalen in het FIA World Endurance Championship, maar ook voor de overwinning moet gaan vechten tijdens de 24 uur van Le Mans.



De nieuwe versie van de LMP1-bolide wordt slechts enkele dagen voor The Prologue, de officiële testdagen van het FIA WEC onthuld. De grootste verandering is misschien wel de aerodynamica, die onder de nieuwe kleurstelling met zwart, wit en rood komt. De Duitse racebolide krijgt drie verschillende aerodynamische pakketten mee, waarmee degene met de minste downforce speciaal geschikt is voor Le Mans. Daarnaast is het gewicht van de motor teruggebracht en het brandstofverbruik lager.

De line-up van Porsche voor 2016 bestaat uit de wereldkampioenen Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber in de eerste auto en Romain Dumas, Neel Jani en Mac Lieb rijden in de tweede Porsche 919 Hybrid. De derde bolide wordt niet meer ingezet.









 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS