Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Ginetta LMP1-bolide heeft eerste roll-out: "Trots moment! Op en neer over de landingsbaan!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2018 17:42 • Print artikel

De nieuwe LMP1-bolide van Ginetta heeft haar eerste roll-out gehad, voordat men met een intensief test- en ontwikkelingsprogramma start. De auto debuteert dit jaar in het FIA World Endurance Championship. De door een Mecachrome aangedreven Ginetta G60-LT-P1 reed diverse rechte lijn tests op het Leeds East Airport in Engeland. Fabriekscoureur Mike Simpson zat achter het stuur. De test vond plaats onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van TRS Manor, het eerste team wat een auto heeft afgenomen.

Ginetta LMP1 Mike Simpson

"Het was voor ons allemaal een trots moment om de G60-LT-P1 opgestart te zien worden en op en neer over de landingsbaan te gaan", zei technisch directeur van Ginetta Ewan Baldry.


"We zijn blij dat de auto haar eerst run zonder problemen heeft ondergaan. De systemen werkten perfect en we kunnen nu doorgaan naar de volgende fase. Finetunen van het pakket in een intensief testprogramma, terwijl we de G60-LT-P1 ontwikkelen."De auto werd eerder gepresenteerd op de Autosport International Show in Birmingham."De ontvangst van de auto bij haar lancering was fenomenaal en met de testen die nu onderweg zijn, neemt de interesse in de auto, haar prestaties en haar potentieel alleen maar toe", voegde Baldry daar aan toe. "We zijn erg blij met wat er voor onze klanten ligt."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS