Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daar komen de Russen...! met dank aan de Russische miljardair Boris Rotenberg

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 april 2017 02:16 • Print artikel

SMP Racing heeft bevestigd dat zij met een Dallara P217 Gibson gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series. Ondanks dat het Russische team de eerste twee races van het seizoen mist. Het team van miljardair Boris Rotenberg start haar eerste wedstrijd van het seizoen op de Red Bull Ring. De resterende ronden van het kampioenschap is het LMP2-team eveneens van de partij.

SMP Racing

Eerder trok SMP Racing zich terug uit The Prologue en de 4 uur van Silverstone. Ook de race in Monza laat het team aan zich voorbij gaan. De line-up van de Russen is echter nog niet onthuld. Dit gaan rijders zijn uit het junior programma en naast hen een ervaren coureur.

“Het belangrijkste doel van ons programma is om Russische coureurs te ondersteunen en ontwikkelen”, aldus teambaas Boris Rotenberg. “Ja, we willen onze coureurs zien deelnemen in belangrijke races, waaronder de European Le Mans Series. Ik ben er zeker van dat ze hun best gaan doen om alle resultaten te behalen die voor hen zijn neergezet.”

De inschrijving komt voordat het team volgend jaar zelf in de LMP1 gaat rijden. Hiervoor ontwikkeld BR Engineering samen met Dallara een auto. Deze moet in het FIA WEC gaan rijden.

“Natuurlijk! We vergeten ons hoofdproject de BR1 sports prototype niet, die we bouwen met Dallara om deel te nemen in het 2018 FIA WEC. Dat overwegende dat onze coureurs gaan presteren in het ELMS en in Le Mans met Dallara. Dus vergaren we ook meer informatie voor de toekomstige auto.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS