Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Vitaly Petrov racet met dank aan Russische miljardair voor Manor

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 maart 2017 15:31

Voormalig Formule 1-coureur Vitaly Petrov gaat dit jaar voor CEFC Manor TRS Racing rijden in het FIA world Endurance Championship. Daarmee keert de Rus terug naar de 24 Uren van Le Mans, waar hij deze klassieker voor de derde keer gaat rijden. Petrov maakt de stap dankzij Boris Rotenberg


“We zijn blij dat Vitaly zich bij het team voegt. Het is fantastisch om een ander groot talent aan onze rijders line-up toe te voegen. Vitaly heeft ervaring in het WEC en bij de 24 uur van Le Mans, dus is hij een goede toevoeging aan ons team”, reageerde sportief directeur Graeme Lowdon. “We kennen Vitaly uit onze tijd in de Formule 1. Hij is een competitieve coureur en we kijken echt uit naar het racen met hem in 2017.”

Ook Petrov is blij met zijn kans bij het team. “Ik wil het SMP Racing-programma bedanken en persoonlijk Boris Rotenberg, voor hun ondersteuning”, reageerde de Russische coureur. “Ook wil ik al mijn fans, die gretig wachten op mijn verdere deelname in het kampioenschap. Samen kijken we uit naar de eerste race van het seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS