Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

André Lotterer snel in verregend Fuji; Vitaly Petrov loopt deuk in ego op + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2017 12:10 • Print artikel

André Lotterer heeft in een nat Fuji de snelste dagtijd neergezet in de voorbereiding op de 6 uur van Fuji. De trainingen voor de race, meetellend voor het FIA World Endurance Championship, werden geteisterd door regen. Omstandigheden waar de teams de laatste jaren al meerdere keren mee werden geconfronteerd tijdens het raceweekeinde.

null

1e vrije training
Lotterer zette dus in de eerste natte vrije training op Fuji de snelste tijd neer. De Porsche-coureur werd gevolgd door de tweede Porsche 919 Hybrid van het team en zette een rondetijd neer van 1.35,527. Earl Bamber volgde zijn teamgenoot op 0,133 seconden. De eerste Toyota TS050 Hybrid volgde op vier tienden. José Maria Lopez was de beste coureur van het team met een tijd van 1.36,010.

In de LMP2 was Alex Brundle de snelste in de Jackie Chan DC Racing Oreca met 1.42,735. Ho-Pin Tung was derde op een halve seconde van zijn teamgenoot. In de GTE-Pro was Porsche eveneens de snelste en zette een 1-2 neer. Michale Christensen eindigde in de Porsche 911 RSR voor teamgenoot Richard Lietz. Voormalig DTM-coureur Miguel Molina zette in de Spirit of Race Ferrari de snelste tijd neer voor de Clearwater Ferrari.

2e vrije training
In de tweede vrije training sloeg Toyota op haar thuiscircuit terug. Op wederom een verregende tweede vrije training was José Maria Lopez de snelste, maar slaagde er niet in om onder de tijd van André Lotterer in de ochtend te duiken. De Argentijn zette in de Toyota TS050 Hybrid een tijd neer van 1.39,202. Door de weersomstandigheden was de tijd bijna drie seconden langzamer.

De sessie werd gekenmerkt door een rode vlag voor Vitaly Petrov. De Rus ging in de CEFC Manor TRS Racing Oreca al na twintig training ervanaf. De sessie werd vervolgens bijna 43 minuten stilgelegd voor de reparatie van de vangrail. Petrov bereikte wel de pits met een auto die aan de achterkant zwaar beschadigd was. In de LMP2-klasse zette de teamgenoot van Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, de snelste tijd neer, maar was wel vijf seconden langzamer dan de zusterauto in de ochtend.

In de GTE-Pro en -Am waren het respectievelijk Ford Chip Ganassi Racing en Clearwater Racing die de snelste tijden waren. In deze klassen waren het eveneens Michael Christensen en Miguel Molina die bovenaan bleven staan met de snelste dag tijd. De trainingstijd in de regenachtige omstandigheden op Fuji lijken de teams goed van pas te komen, want ook voor de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag wordt regen verwacht.

Uitslag 1e vrije training


Uitslag 2e vrije training

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS