Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans 2017: Harry Tincknell vindt het gezeur dat Ford zich verstopt: "Grote bak onzin!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2017 18:20 • Print artikel

24H Le Mans 2017: Harry Tincknell ontkent de ‘vervelende’ aantijgingen dat Ford zich tijdens de testdag voor de 24 uur van Le Mans heeft verstopt. De Brit noemt de opmerkingen dan ook een minachting. Voor de testdag kreeg het Amerikaanse merk 20 kg strafgewicht door de aangepaste Balance of Performance (BoP) voor de GTE-Pro-klasse en een aanpassing in de druk van de turbo. Volgens Tincknell betekent dat een verlies van ongeveer 15 pk.

Ford 24U van Le Mans


Daarbij wijst de Ford-coureur erop dat Ferrari geen BoP-aanpassing kreeg, ondanks de overwinning tijdens de 6 uur van Spa, welke meetelt voor de FIA World Endurance Championship. Daarmee wil de coureur bewijzen dat Ford in Le Mans een achterstand heeft. De opmerkingen komen naar aanleiding van de opmerkingen van Sam Bird. De Ferrari-coureur vond het tekort aan snelheid van de Ford GTs verdacht.

“Om eerlijk te zijn, ik vind al dat 'verstoppertje spelen' een grote bak onzin”, aldus Tincknell tegen het Engelse Autosport.com. “We zijn behoorlijk hard geraakt. We waren eerlijk en oprecht verslagen door Ferrari. Ik denk niet dat we in een fantastische positie zitten, in alle eerlijkheid; verwacht niet vier Fords die weg rijden vooraan het veld. De manier waarop de Corvette me inhaalde op het rechte stuk tijdens de testdag, was echt angstig. Dit hele anti-Ford is vervelend, maar als coureur moet je instappen en rijden.” De coureur kent ook de getallen, wanneer de impact van de BoP-aanpassing aan hem gevraagd wordt.

“De simulatie zei dat twintig kilo zes of zeven tienden waard zijn en tot een seconde van het vermogen”, aldus de Brit. “We simuleerden dat we 1,9 seconde gingen verliezen, in de testdag was het meer dan 1,5 seconden. Laten we niet Ferrari vergeten, ze versloegen ons in Spa, hebben geen BoP-aanpassing gehad en we liggen 1,5 seconde achter. Je ziet de krantenkoppen en andere coureurs huilen erover op Twitter. Het is frustrerend. Ik loop niet over van vertrouwen, maar misschien ben ik verrast.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS