Karting • Karting Diversen

Nick van Vugt dendert naar knappe tweede plaats op Spa-Francorchamps: "Topweekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 augustus 2017 09:23 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Dat Nick van Vugt een topper is in de DD2-klasse van het BMC-kampioenschap bewees hij afgelopen zondag weer. De zestienjarige karter uit Uden werd op het circuit van Spa-Francorchamps tweede in het dagklassement en bewees zo andermaal zijn snelheid.

Podium Nick van Vugt Goed Sign Racing

“Ik ben tevreden”, zei Nick, die gesponsord wordt door LMS Uden, terecht na afloop. Toch was er een lichte teleurstelling, maar die hoort in dit geval bij een fanatiek sportman. “Ik was iets anders van plan: winnen natuurlijk. Jammer genoeg is dat niet gelukt, maar de nummer één reed gewoon heel goed. Verder heb ik gewoon een topweekend gehad hier. Ik rijd graag op deze baan. Ik vind hem erg mooi en hij is heel technisch waardoor je hier altijd veel leert. Ook is de sfeer eromheen altijd heel goed.”

Het team Goedsign racing, dat gesteund wordt door Goedsign Reclame, heeft de boel goed op de rit. Ook Nick van Vugt is gegroeid dit jaar. Dat toonde hij met zijn drie tweede plaatsen in de manches en daarmee de tweede plaats in het dagklassement. Dat hij drie weken eerder in het NK ook al op de baan had gereden, maakte op zich niet veel uit aangezien in het NK op andere banden wordt gereden dan in de BMC. “Dan zijn de racelijnen en de grip anders. Maar het was toch een goede training voor me. Ik richt me nu vooral op het BMC omdat ik nog kampioen kan worden.”

Na de tweede tijd in de kwalificatie (Nick: “Dat had ik niet verwacht, want de trainingen gingen niet zo goed”) stond hij tijdens de eerste race maar mooi op de eerste startrij. Na de eerste bocht lag hij zelfs op kop. Even later werd hij jammer genoeg ingehaald. “Ik kon daarna de aansluiting niet houden; door een foutje van me werd het gat steeds groter. Wel mooi dat ik de tweede plek heb kunnen behouden. Daar was ik tevreden mee. Dat ik dat foutje heb gemaakt, is nu eenmaal gebeurd. Ik kan daar niks meer aan veranderen. Je moet gewoon positief blijven.”

En dus begon hij vol goede moed aan race twee. Opnieuw had Nick een goede start. “Ik zat vlak achter de nummer één, maar mijn kart bleek niet heel goed te liggen. Daardoor verloor ik de aansluiting en werd ik weer tweede. De race had wat leermomentjes voor me. Zo besef ik nu dat ik me niet moet laten opjutten en dat ik gefocust moet blijven en dan naar degene voor me moet proberen te rijden.”

Nick van Vugt

Tijdens de derde race had de opnieuw van de tweede plaats vertrokken Nick een wat mindere start. Daardoor viel hij twee plekken terug. De sympathieke Brabander liet zich echter niet kennen en zette vol de aanval in. Hij verschalkte al snel de nummers drie en twee en reed vervolgens weer op zijn vertrouwde stek. De nummer één was op dat moment al te ver weg, maar Nick kwam met een grijns op zijn gezicht als tweede over de finish. “Het gaf een lekker gevoel om die twee voor me in te halen. Nu moet ik zorgen dat ik bij de volgende race in Genk de aansluiting houd, dan ga ik winnen.”

Hij rijdt graag in Genk. “Ik vind het een geweldige baan. Hij ligt me ook wel. Wel is het de thuisbaan van de nummer één in het kampioenschap. Het zal dus een pittig weekend worden, maar ik ga ervoor!”

Nick van Vugt wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door LMS Uden en Goedsign.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS