Karting • Chrono

Goedsign Racing koppelt teamspirit aan prestaties: "We willen voor elkaar scoren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2017 13:27 • Print artikel

GENK – Dat de filosofie van sfeer en prestaties Goedsign Racing werkt, bewees het team uit Woerden weer tijdens de tweede ronde van de Belgian Max Challenge op het circuit van Genk. De karters van het team presteerden opnieuw sterk waarbij vooral de prestatie van Nick van Vugt (tweede in het dagklassement bij de DD2-rijders) opviel.

Goed Sign Racing podium

“Onze inspanningen zijn beloond met de podiumplaats voor Nick”, blikte teammanager Menno van der Schaft trots terug. Het is voor hem andermaal de bevestiging dat hij met het oprichten van zijn eigen kartteam vier jaar geleden de juiste keuze heeft gemaakt. Goed presterende rijders geven hem extra voldoening.

Dat daarbij vooral de filosofie van zijn team aanslaat, maakt de motivatie alleen maar groter om ook de komende jaren op hoog niveau actief te blijven in de kartsport. “Bij ons is gezelligheid heel belangrijk, we willen voor elkaar scoren. Alle teamleden helpen elkaar. We hebben een goede band onderling die zorgt voor veel gezelligheid en fun waarbij presteren voorop staat.”

Vier jaar geleden richtte hij Goedsign Racing op dankzij de steun van Daan Tennekes, directeur van Goedsign Reclame uit Woerden. Menno’s interesse voor de racerij was eerder al aangewakkerd door zijn betrokkenheid bij het raceteam van Habo da Costa, dat onder anderen Paul Meijer (Formule Renault) en Phil Bastiaans (Renault Clio Cup) begeleidde. Menno: “Dat heeft de gekte bij mij losgemaakt. Daardoor is mijn zoon Justin uiteindelijk gaan karten. Eerst hebben we het racen bij de viertakten zelf gedaan, later zijn we Rotax Max gaan doen bij Rocli.”

Daarna volgde het eigen team opgericht in samenwerking met Goedsign. Dit jaar is Goedsign Racing actief in de KZ, DD2 en Rotax Max senior. Daarin strijdt het met de coureurs Max Tjelpa, Nick van Vugt, Justin van der Schaft en Michael Sanstra.

Nick komt dit jaar uit in de DD2-klasse en rijdt het BMC-kampioenschap en het Nederlands kampioenschap van Chrono. De zestienjarige rijder uit Uden begon ooit met zijn sport in een huurkart bij Traxx. “Dat was geweldig. Daarna heb ik een eigen kartje aangeschaft, een wedstrijdkartje”, zegt hij. “Eerst ben ik bij de GK4 gaan rijden, daarna bij de Rotax Max junioren. De overstap beviel goed, ik kreeg er een adrenalinekick van, het was spannend. Op een gegeven moment werd ik te zwaar en heb ik de keuze gemaakt om DD2 te gaan rijden. Vorig jaar ben ik op het laatste moment overgestapt op een CRG. Dat was een superkeuze, want we hebben de lijn naar boven kunnen doortrekken.”

Dat bleek tijdens de tweede ronde van de BMC in Genk wel. Hij pakte met de tweede plaats in het dagklassement een terechte podiumplaats. “In race één haalde ik P3. In race twee lag ik tachtig procent van de race op kop. Maar twee ronden voor het einde werd ik van de baan geduwd, ik werd van achteren geraakt. Maar in race drie heb ik nog een mooie inhaalslag kunnen maken”, doelt Nick op zijn tweede plaats. Daardoor werd hij uiteindelijk tweede in het dagklassement. “Ik heb mijn koppie gebruikt. Het was een fantastische beloning voor al het harde werk.”

Ook Justin van der Schaft is op jonge leeftijd begonnen met zijn sport. De inmiddels zestienjarige inwoner van Maarssen was pas zes jaar oud. “Ik had gehoord van de Kartfabique en vroeg wat dat was”, vertelt Justin, die destijds al op een quad reed. “Ik ben er toen eens gaan rijden. Ik vond het hartstikke leuk.”

Justin van der Schaft KZ


Wedstrijden reed hij eerst in de RK1 (viertakt), later in de VT250 (ook viertakt). Het karten werd langzaam maar zeker steeds serieuzer. Daarom maakt hij op een gegeven moment de overstap naar de Rotax Max. Daar begon hij in de junioren-klasse bij Rocli Racing en daarna met Goedsign Racing. “Dat heb ik drie seizoenen gedaan. In het laatste seizoen kwamen we naar voren.”

Tijdens de laatste drie races van het jaar besloot hij op voorspraak van Wiebe Jelsma van Motorservice Buitenpost wedstrijden te gaan rijden in de KZ-klasse, waarin hij wordt bijgestaan door Erwin van der Veen en Joey Hanssen. Justin: “Het is heel vet. Snelheid, actie, het heeft alles. Vooral de starts zijn spannend.”

Om ervoor te zorgen dat hij optimaal presteert, bezoekt hij veelvuldig de sportschool waar hij traint onder begeleiding van Richard van Asdonk uit Breukelen. “We trainen veel op kracht en ook het mentale aspect komt aan bod. Maar dit is voor mij nog wel een leerjaar. Ik zit in het examenjaar en school is ook belangrijk.”

Justin van der Schaft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Goedsign, Beelen.nl, Diacom uit Hoofddorp, Styrka, Diatools, Kitty’s Kapsalon Maarssen voor een snelle coupe, Teus Bedrijfswageninrichting, Kartbandenspecialist, Benschop fotografie en DBM Engineering Maarssen.

Nick van Vugt wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door LMS Uden en Goedsign. Nick bedankt Menno en Daan, zijn vader en moeder en Lindsy en Justin.

Goedsign Racing wordt ondersteund door Goedsign Reclame uit Woerden en WD40 Benelux.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS